Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Hokejisti Trenčína rozdrvili Banskú Bystricu

Na snímke gólová radosť hráčov Trenčína v piatom zápase finále playoff Tipsport Ligy v hokeji HK Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica 20. apríla 2018 v Trenčíne. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nad Banskou Bystricou vyhrali vysoko 6:0 a stav série znížili na 2:3 na zápasy.

Trenčín 20. apríla (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín rozdrvili v piatkovom piatom finále Kaufland play off hokejovej Tipsport Ligy 2017/2018 na vlastnom ľade HC'05 iClinic Banská Bystrica vysoko 6:0 a stav série znížili na 2:3. Ďalší sa hrá v nedeľu o 18.00 na bystrickom ľade.

Dukla Trenčín - HC'05 iClinic Banská Bystrica 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Góly: 1. Bezúch (Radivojevič, Sojčík), 8. Ölvecký (Hecl, Starosta), 13. Bezúch, 30. Mikula (Romančík, Varga), 44. Mikula (Dlouhý), 58. Radivojevič (Ölvecký), 6150 divákov (vypredané)

/na zápasy 2:3/

Trenčín: Hiadlovský – Bačík, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Sádecký, Ölvecký, Hossa – Varga, Dlouhý, Mikula – Hudec, Pardavý, Švec – Hecl

Banská Bystrica: Lukáš (13. Lassila) – Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, Gelinas, Brejčák – Bortňák, Hrnka, Lamper – Hohmann, Surový, Bartánus – Skalický, Faille, Asselin – Gabor, Češík, Brittain – Kabáč


Na Sihoti sa od úvodného vhadzovania hral výborný hokej. Trenčania mali raketový nástup do stretnutia. Už pri prvom striedaní Radivojevičovu strelu dorazil do siete pozorný Bezúch. Bystričania nezostali zaskočení. Prakticky okamžite po Asselinovej prihrávke z rohu klziska mohol vyrovnať Skalický. V 8. minúte dostal od Hecla prihrávku spoza bránky medzi kruhy Ölvecký a nezaváhal. Prvá presilovka Banskobystričanov priniesla dve veľké príležitostí hostí, no Bartánus ani Hohmann nedokázali puk prepasírovať do domácej siete. V 13. min prerušil zápas kuriózny moment, keď brankárovi Lukášovi svietilo do očí slnko a niekoľko minút sa nehralo. Neplánovaná prestávka prospela domácim. V 13. minúte využil chybu "baranov" Bezúch a v samostatnom nájazde nezaváhal.

Úvod druhej tretiny patril hosťom. Vytvorili si tlak a hoci vážne šance neprichádzali, gól visel vo vzduchu. Padnúť napokon aj mohol do bránky hostí, keď sa v oslabení vymanila zo zovretia dvojica Trenčanov, ale Cebákov blafák Lassilu neprekvapil. Štvrtý výbuch domácich tribún prišiel v polovici zápasu, keď strelou pod hornú žŕdku nedal gólmanovi žiadnu šancu. Od 31. minúty mali Trenčania príležitosť pridať ďalší gól. Päťminútovú presilovku umocnili ešte dve minúty pre Hrnku, ale presilovú hru Dukla využiť nedokázala.

V záverečnej tretine sa "vojaci" zamerali najmä na pozornú defenzívu a vyrážali do nebezpečných kontier. Jednu z nich sa v 44. minúte podarilo využiť Mikulovi, keď prekorčuľoval obrancu a popod chránič Lassilu poslal puk do hosťujúcej siete piatykrát. V 51. minúte bol Mikula blízko hetriku. Po prihrávke Vargu nechal vyniknúť gólmana. V 58. minúte pridal gólovú bodku za zápasom kapitán Radivojevič, keď v presilovke na dvakrát prepasíroval puk do siete. Trenčín znížil stav finálovej série na 2:3.

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Toto je presne tá partia ľudí, ktorá sa dostala až do finále, v ktorom ukazuje, že nikdy nič nie je stratené. V nedeľu musíme pokračovať a opäť zabojovať."

Tomáš Hiadlovský, brankár Dukly Trenčín: "Oveľa viac, ako čisté konto, ma teší víťazstvo. Séria sa totiž hrá iba na víťazstvá. Hrali sme veľmi dobre, diváci boli fantastickí. Dnešnému zápasu nič nechýbalo. Sme radi, že ešte máme o čo hrať."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Nemôžem byť spokojný s výsledkom ani výkonom. Chceli sme sa vyvarovať chýb, ale nepodarilo sa nám to a inkasovali sme góly. Súper bol hladnejší po víťazstve, čo ma mrzí, pretože vo finále sa hrá o všetko. My sme tú vôľu v tomto zápase neukázali. Musíme sa vrátiť k tomu, čo sme hrali predtým. Do ďalšieho zápasu doma nastúpiť s iným nastavením a emóciami."

Dalibor Bortňák, útočník B. Bystrice: "Neviem, kde sa stala chyba. Musíme sa v ďalšom zápase oveľa viac sústrediť na začiatok, nemôžeme dopustiť, aby sme hrali od úvodu takto laxne."