Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Domáci Martin podľahol Nitre tesne 2:3, Bystrica ľahko porazila Poprad

Na snímke Miloslav Jáchym (Martin) v zápase 50. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi MHC Martin - HK Nitra 23. februára 2016 v Martine. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Dobre korčuľujúci martinskí hokejisti držali krok s Nitrou až do 46. minúty.

Martin/Banská Bystrica 23. februára (TASR) - Súboj ôsmeho s tretím sa začal nečakane. Už po 99 sekundách sa ujali vedenia domáci, keď potrestali vylúčenie Kutálka, autorom gólu bol Dvořák. V ďalších minútach sa hralo už v réžii skúsených hostí, ktorí mali puk častejšie na svojich hokejkách. Bolo len otázkou času, kedy sa presadia aj strelecky. Domáci bojovali, vrhali sa do striel, z času na čas aj kontrovali a favoritovi odolávali až do 19. minúty, keď sa po prihrávke Slováka presadil Pupák a vyrovnal.

Po vlažnom úvode druhého dejstva, kedy sa hralo bez šancí, patrila päťminútovka v polovici zápasu Martinu. V 27. minúte Valent hostí podržal po šanci Galamboša, ktorého teč potom skončil tesne vedľa. Domáci hrali od 29. minúty tretiu presilovku. Zahrali ju výborne, vyšachovali hostí a Pokrivčák strelou do takmer prázdnej bránky opäť vrátil vedenie na martinské hokejky. Favoritovi, ktorý hral len na pol plynu, stačila na vyrovnanie pekná akcia štvrtého útoku. V 33. minúte bol opäť úspešný Pupák a zblízka vyrovnal. V 40. minúte sa vyznamenal Dzubina po strele Mezeia.



Dobre korčuľujúci martinskí hokejisti držali krok s Nitrou až do 46. minúty. Vtedy zaistil vedenie hosťom Laliberté. Potom už hrali hokejisti spod Zobora len toľko, koľko potrebovali. Takticky, ale aj so šťastím zvládli záver tretej tretiny a nakoniec si zaknihovali najtesnejšie víťazstvo. Domácim nepomohla ani 24 sekundová hra bez brankára.

MHC Martin - HK Nitra 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly:
2. Dvořák (Jáchym, Cipulis), 30. Pokrivčák (Galamboš, Dlouhý) - 19. Pupák (Slovák), 33. Pupák (Bene), 46. Laliberté (Ordzovenský, Beca). Rozhodovali: Štefík - Korba, Rovenský, vylúčení: 2:3, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1400 divákov

Po zápase povedali:
Ivan Dornič, tréner Martina:
"Podali sme veľmi dobrý a disciplinovaný výkon, žiaľ opäť s nešťastným koncom pre nás. Dnes sme si určite zaslúžili aspoň bod. Doplácame na nedostatok skúseností našich strelcov a pri výborne zahratej hre bez brankára sa od nás odklonilo aj šťastie, keď sme nedokázali prehodiť ležiaceho Valenta."



Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko, lebo sme nepodali optimálny výkon, aký sme si predstavovali. Sme radi za tri body. Pozitívom je, že v tretej tretine sme od vedenia 3:2 zodpovedne bránili. Domácich sme už do streleckých pozícií nepúšťali. V závere stálo pri nás aj šťastie, keď pri power play Martina puk poskakoval pred našou bránkou, ale gól nepadol."



Banskobystričania ľahko porazili Popradčanov 6:2

Popradčania nastúpili bez trojice zranených Bartečka, Krotáka a Kostúra, navyše im chýbal pre trest i Rapáč. Napriek tomu sa od úvodu zahryzli do súpera. Veľkú šancu nevyužil najprv Koyš, ktorý minul odkrytú bránku domácich. Presne mieril až Jaborník. Ten napriahol spoza kruhu a trafil ideálne. Bystričania sa zmobilizovali a ešte do prestávky otočili nepriaznivé skóre. Od modrej a mantinelu totiž poslal pozdrav gólmanovi Svobodovi Petran a neskôr vyšla tretiemu útoku akcia po vyhratom buly. Zigo naservíroval do medzikružia Matouškovi a ten mieril pohotovo po ľade – 2:1. V osemnástej minúte vyrobil chybu na obrannej modrej Popradčan Malina. Využil toho Bezúch. Jeho sólo malo gólovú podobu.

V strednej časti sa dlho nič nedialo. Hosťujúci Štrauch mieril vedľa a domáceho Hvilu vychytal Svoboda. V polovici zápasu sa rútil na bránku Popradu M. Surový, no nebol úspešný. Udreli teda Podtatranci. Po prihrávke Štraucha sa presadil z pravej strany švihom z uhla Koyš a znížil na 3:2. Tento stav mohol zmeniť Surový, ale zazvonil iba na žŕdke. V 35. minúte hrali síce 'kamzíci' presilovku, avšak tešili sa hráči spod Urpína. Bortňák vybojoval puk v útočnej tretine, našiel v medzikruží Basta, ktorý trafil ideálne – 4:2.

V tretej tretine sa snažili hostia niečo so zápasom urobiť. Nevyužili dve presilovky v rade a čo bolo podstatné, nepresadili sa v dvoch šanciach. Najväčšiu mal Paločko. Preštrikoval sa pred Bacashihuu, no tiesnený neskóroval. Platilo teda pravidlo nedáš – dostaneš. Bajaruns ideálne našiel pred bránkou Kytnára, ktorý iba nastavil hokejku – 5:2. Bodku za zápasom dal napokon v závere v presilovke Hvila, ktorý ťažil z prihrávky Tománka a uzavrel skóre na 6:2.

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

Góly:
11. Petran (Majdan), 17. Matoušek (Zigo, Sandgren), 18. Bezúch, 35. Bast (Bortňák), 47. Kytnár (Bajaruns) 59. Hvila (Tománek, Bast) - 10. Jaborník (Paločko), 31. Koyš (Štrauch). Rozhodovali: Kubuš – Kacej, Stanzelm, vylúčení: 5:4, navyše: 59. Paukovček (Poprad) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 1605 divákov

Povedali po zápase:
Pavol Paukovček, tréner Popradu:
"Výsledok je pre nás krutý, no napriek tomu by som chcel hráčov pochváliť za bojovnosť a predvedený výkon. Mrzia nás hlavne nevyužité presilové hry. Súper so skúseným mužstvom využil všetky ponúknuté šance, trestal naše chyby a tým pádom aj zvíťazil."

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: "Z našej strany to bol vlažný výkon. Môžeme byť spokojní iba s tromi bodmi a s tým, že sme po dlhom čase dali gól z presilovky. To je asi tak všetko. Poprad bojoval, my sme využili šance a dali z nich góly. Takto si však výkon smerom do play-off ani zďaleka nepredstavujeme."


Dukla vybojovala všetky body, stiahla náskok vlkov na dva body

Pokiaľ chceli vojaci ešte reálne pomýšľať na piatu priečku, potrebovali zabrať naplno. V šesťbodovom zápase začali aktívnejšie vlci, keď nepustili Duklu do tradičného úvodného náporu. Po šiestich minútach hry zakončoval spomedzi kruhov Dominik Rehák. Chábera svoj tím podržal. Na ľade sa v tých chvíľach viac bojovalo ako hral pekný hokej, keďže oba tímy si uvedomovali dôležitosť zápasu. Trenčanov naštartovala presilová hra, keď v nej po Pavlikovského tvrdej strele od ľavého kruhu zazvonila žŕdka. V 16. min sa už Trenčania ujali vedenia, keď po kombinácii štvrtého útoku Švec umne tečoval puk za bezmocného Tomeka.

Po prestávke začali aktívnejšie opäť Žilinčania a v 27. min sa im podarilo vyrovnať. Po akcii na jeden dotyk poslal puk do odkrytej časti brány Leško a začínalo sa odznova. Nerozhodný výsledok však vydržal iba tri minúty. V polovici zápasu Gašparovič zatiahol puk do rohu, prihral voľnému Troligovi, ktorý zoči-voči Tomekovi uspel – 2:1. O dve minúty mohol upokojujúci gól pridať Hudec, ale z ostrého uhla dezorientovaného Tomeka neprekvapil. Šesť minút pred druhou sirénou mal vyrovnanie na hokejke Drevenák, keď tečoval Kuraliho strelu od modrej čiary. V 37. min mohol na jednej strane uspieť Melichárek, ale neuspel. Z rýchleho brejku sa nepresadil ani Zaťko. V závere druhej tretiny sa vlkom podarilo vyrovnať a opäť to bolo v presilovej hre, keď strelou z otočky Róbert Huna nedal Cháberovi šancu – 2:2.

Dukla sa aj po tretí raz v zápase dostala do vedenia, keď v 46. min po strele Michala Nováka tečoval šikovne puk skúsený Stümpel a bolo 3:2. Žilinčania aj po tretí raz dokázali na nepriaznivý stav odpovedať. Tento raz o minútu a desať sekúnd. Po chybe v zadných radoch nemal problém Konečný dopraviť puk ponad bezmocného Cháberu do siete 3:3. Desať minút pred koncom sa Trenčín opätovne ujal vedenia. Pri hre štyroch proti štyrom Gašparovič prihral do druhej vlny korčuľujúcemu Michalovi Novákovi, ktorý prepálil Tomeka – 4:3. V závere hostia všetko vsadili na jednu kartu, čo Trenčanom prinášalo šance na brejkové situácie. Tie však nedokázali doviesť do úspešného konca. Dukla napokon vybojovala všetky body a stiahla náskok vlkov na dva body.

HK Dukla Trenčín – MsHK DOXXbet Žilina 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Góly:
19. Švec (Hatala, Pataky), 30. Troliga (Gašparovič, Drgoň), 46. Stümpel (M. Novák), 50. M. Novák (Stümpel) – 27. Leško (Drábek, Kurali), 39. Róbert Huna, 47. R. Konečný (Róbert Huna, Ťavoda). Rozhodovali: D. Konc - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:4, navyše: Ryzák – Ťavoda obaja 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Povedali po zápase:
Ján Kobezda, tréner Trenčína:
"Zápas bol veľmi vyrovnaný. Tri razy sme viedli a hostia vždy vyrovnali. Musím pochváliť chlapcov, že ukázali veľký charakter a tímového ducha. V závere sme mali viacero prečíslení a nemusel byť až taký dramatický. Zápas sa divákom musel páčiť."

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Ako všetkých päť duelov proti Trenčínu, aj tento bol veľmi vyrovnaný. Za stavu 3:3 sme verili, že zápas dotiahneme do víťazného konca. V závere sme si vytvorili tlak, ale nebolo nám súdené bodovať. Dnes sme na nejaký ten bodík v Trenčíne mali."


Po predĺžení si výhru vybojovali Košice, zdolali Piešťany 2:1

Piešťany sa do súpera pustili s vervou, no zabúdali pritom na zadné vrátka a Rybár domácich niekoľkokrát podržal. Najmä Milý so Spilárom neustále zamestnávali obranné rady "havranov". Tí však túžili po góle, ku ktorému mal blízko Saliji, ale za Melicherčíka zaskočili jeho spoluhráči. V 12. minúte však našiel Ručkay spoza brány Belluša a ten poslal domácich do vedenia.

Druhé dejstvo však už bolo výhradne v réžii hostí. Tí od úvodu zavreli Piešťancov v ich obrannom pásme a domáci celok sa celých päť minút nedokázal z neho dostať. Neskôr sa to podarilo iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Tlak Košíc pokračoval, bol obrovský a vyústil aj do gólu, keď sa pred Rybára natlačil Varga a ponad ležiaceho gólmana vyrovnal – 1:1. Jediná vážnejšia šanca domácich po strele Giptersa gól nepriniesla.

V tretej tretine chceli Košičania stretnutie rozhodnúť a neustále hrozili. Najmä bekhendové zakončenie Suju, či teč Spilára sa do siete pýtali. Z ojedinelých brejkov nerozhodli ani domáci, a tak sa predlžovalo.

V predĺžení sa diváci gólu nedočkali, nasledovali nájazdy a v nich rozhodol o víťazstve Košíc v jedenástej sérii Bartoš.

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly:
12. Belluš (Ručkay) – 31. Varga, (Hrnka, Suja), rozhodujúci nájazd Bartoš. Rozhodovali Baluška, Goga – Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Povedali po zápase:
Dušan Gregor, tréner Piešťan:
"Napriek tomu, že sme prehrali, treba byť pozitívny. Získali sme bod, ktorý ej pre nás dobrý. Dôležité však je, že náš výkon ma stúpajúcu tendenciu. Chlapcov chválim za výkon a pri troche šťastia sme mohli mať body aj dva. No treba objektívne uznať, že Košice si ich zaslúžili."

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Od úvodu sme sa tlačili, vytvorili sme si viac šanci, je len škoda, že sme sa viac nedokázali presadiť. Inkasovali sme ako prví po našej chybe. V druhej časti sme stav vyrovnali a verili sme, že si z Piešťan odvezieme body, čo sa nám nakoniec podarilo."

tabuľka:
1. Košice 47 25 9 4 9 138:81 97
2. Nitra 47 27 3 1 16 150:125 88
3. Zvolen 46 23 6 5 12 162:119 86
4. B.Bystrica 47 23 4 4 16 145:109 81
5. Poprad 46 18 3 9 16 132:131 69
6. Žilina 47 18 4 6 19 114:129 68
7. Trenčín 46 15 7 7 17 109:128 66
8. Martin 46 13 3 4 26 96:120 49
9. Piešťany 46 11 4 4 27 105:148 45