Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Slovenské kluby odmietli vstup zahraničných klubov do Tisport Ligy

Na archívnej snímke Richard Lintner Foto: TASR/Pavel Neubauer

Záujem o štart v najvyššej slovenskej súťaži mal ale okrem Maďarov a Poliakov aj český druholigový Vsetín.

Bratislava 24. mája (TASR) - V budúcej sezóne slovenskej hokejovej Tisport Ligy sa nepredstaví žiadny klub zo zahraničia. Zástupcovia tipsportligistov o tom rozhodli v tesnom hlasovaní, informoval špecializovaný web hokejportal.sk.

"Počas zasadnutia klubov Tipsport ligy bolo klubmi odporučené predstavenstvu Pro Hokeja neprijať ponuky zahraničných účastníkov týkajúce sa nasledujúcej sezóny. To znamená, že v nasledujúcej sezóne nebude v Tipsport Lige vystupovať zahraničný tím. Týkalo sa to konkrétne klubov z Maďarska a Poľska," uviedol pre hokejportal.sk generálny manažér spoločnosti Pro Hokej Richard Lintner.

Záujem o štart v najvyššej slovenskej súťaži mal ale okrem Maďarov a Poliakov aj český druholigový Vsetín. Ten má podľa medializovaných informácií záujem o kúpu licencie alebo fúziu s Piešťanmi. "My ako Tipsport Liga sme so Vsetínom nikdy nerokovali. Nás sa táto téma netýkala, preto sa k nej ani nechcem vyjadrovať. Ak sa týkala jednotlivých klubov, musí to komunikačne vyriešiť konkrétny klub. My ako riadiaci orgán sme riešili ponuky z poľskej a maďarskej strany. Športová rada, teda kluby, odporučili predstavenstvu neprijať zahraničného účastníka. Predstavenstvo toto rozhodnutie rešpektovalo," dodal Lintner.