Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Tipsport Liga: Zlatá prilba smeruje do Kanady

Na archívnej snímke vľavo David Laliberté (Nitra) a Tomáš Rusina (Martin) v zápase 50. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi MHC Martin - HK Nitra 23. februára 2016 v Martine. Foto: TASR/Erika Ďurčová

O tento honor ho môže ešte pripraviť líder banskobystrických baranov Tomáš Surový.

Bratislava 6. apríla (TASR) - V diváckom hlasovaní o autora najkrajšieho gólu hokejovej Tipsport Ligy 2016/2017 vedie zatiaľ bývalý útočník HK Nitra David Laliberté z Kanady. Ten má zatiaľ najbližšie k cennej trofeji – Zlatej prilbe Tipsport ligy. Ohroziť ho môže ešte druhý v poradí Tomáš Surový (HC‘05 iClinic Banská Bystrica), z trojice Popradčanov je na tom najlepšie Andreas Štrauch.

Tridsaťjedenročný bývalý útočník sa môže stať prvým hráčom, ktorý si nepreberie cenu osobne, keďže v novembri musel zo zdravotných dôvodov ukončiť kariéru a odvtedy žije v Kanade. Zlatá prilba by tak bola dôstojnou bodkou za jeho veľmi úspešným pôsobením na Slovensku. O tento honor ho môže ešte pripraviť líder banskobystrických baranov Tomáš Surový. Ten bojuje dokonca na dvoch frontoch, je aktuálne druhý aj v hlasovaní o MVP play off Tipsport ligy 2016/2017 v Zlatej korčuli.

Hlasovanie o najkrajší gól prebieha na www.hokejportal.sk/zlataprilba.

Doterajší víťazi Zlatej prilby Tipsport ligy:

2014/2015: Arne Kroták (HK Poprad)
2015/2016: Jozef Tibenský (ŠHK 37 Piešťany)