Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Majster z Nitry vyhral derby v N. Zámkoch, Poprad víťazom po predĺžení

Na snímke zľava Vjačeslav Truchno (Banská Bystrica) a Lubor Pokovič (Poprad) v zápase 30. kola hokejovej Tipsport Ligy HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 20. decembra 2016 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Branislav Račko

Prečítajte si, ako sa darilo vášmu tímu v 30. kole hokejovej Tipsport ligy.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Hokejisti majstrovskej Nitry zvíťazili v 30. kole na ľade nováčika z Nových Zámkov 3:2. Líder z Banskej Bystrice získal doma s Popradom len bod, keď prehral 5:6 po predĺžení. Košice prehrali v Liptovskom Mikuláši 2:3.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)



Úvodné minúty zápasu 30. kola boli pod Tatrami vyrovnané, ale menšiu optickú prevahu mali hostia z Košíc. Prvá šanca v zápase prišla až v 8. minúte, v ktorej Matúš Sukeľ tečoval puk, ale Habala v bráne bol pozorný. O necelé tri minúty sa domáci dostali do ďalšej dobrej šance. Strela Stümpela skončila na betónoch košického brankára. V závere prvého dejstva prevzali iniciatívu v pásme súpera hostia. Najskôr sa v 18. minúte prezentoval Klíma, ktorý tesne minul bránu, o pár sekúnd neskôr Šmachovu strelu od modrej zlikvidoval Nagy.

Liptáci sa do vedenia mohli dostať už po tridsiatich sekundách od začiatku druhej tretiny. Matúš Sukeľ sa perfektne uvoľnil, prihrávkou našiel Krišku, lenže ten neprekonal Habalu v košickej bráne. O necelé tri minúty sa dostal do nájazdu Róbert Huna, lenže ani skúsenému útočníkovi sa skóre zmeniť nepodarilo. Oceliari z východu sa v druhej tretine nevedeli usadiť v pásme súpera, naopak Liptáci neskórovali ani z vyložených šancí. V 28. minúte sa Kriška s M. Sukeľom rútili osamotení na brankára, ale druhý menovaný nepretlačil puk do odkrytej brány. V 37. minúte sa skúsil individuálne presadiť Nagy, ktorý si síce poradil s dvojicou obrancov, ale mikulášsky brankár bol na jeho blafák pripravený. Stav stretnutia sa nakoniec zmenil až v závere druhej tretiny. V 38. minúte unikol košickej obrane Kriška, ktorý v nájazde nezaváhal.

Mikulášski hokejisti mohli jednogólové vedenie navýšiť už v 41. minúte. Cibák vyslal prihrávkou do nájazdu Rudolfa Hunu, ale Habala jeho následný pokus zlikvidoval. Na opačnej strane mali hostia šancu už o dve minúty. Strela Šoltésa len tesne minula ľavú tyč Nagyho brány. Útočný hokej prevádzali v treťom dejstve oba tímy. Najskôr v 48. minúte zlikvidoval pokus Kabáča Habala, o pár sekúnd neskôr Nagyho strelu zrazili Šiška na ochrannú sieť. V 51. spálil obrovskú šancu Rudolf Huna, ktorý nedokázal poslať puk do poloprázdnej košickej brány, lenže Liptáci o necelých desať sekúnd zvýšili na 2:0 gólom Urama. Dráme, ale aj atraktivite pridal Nagyho gól v 56. minúte, po tom čo individuálne prešiel cez Burzalu a následnou strelou nedal šancu brankárovi. Domáci si plný bodový zisk poistili v 59. minúte, keď sa po nájazde nemýlil Uhrík.


MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Košice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly:
38. Kriška (Sukeľ), 51. Sukeľ (Uram, Šiška), 59. Uhrík (Kabáč) – 56. Nagy (Bicek). Rozhodovali: Orolin, Husár – Bednár, Gajan, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1160 divákov

Zostavy:

Liptovský Mikuláš:
Nagy – Burzala, Bobček, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Šiška, Makovský – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ri. Huna – Kabáč, Ro. Huna, Uhrík

Košice: Habal – Dudáš, Deyl, Šedivý, Šmach, Jankovič, Matejka, Michalčin, Koch – Bicek, Suja, Nagy – Hričina, Bolton, Milý – Klíma, Hruška, Varga – Šoltés, Vrábel, Bartoš

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Dnes sme odohrali disciplinované stretnutie a zaslúžili sme si vyhrať. Výborne zachytal brankár Nagy, súpera sme zadarmo nepúšťali do pásma. Chlapcom patrí veľká pochvala."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Vo vyrovnanom a bojovnom stretnutí nás domáci preskočili hlavne v bojovnosti a dôraze. Zápas rozhodol prvý gól, ktorý prišiel po chybe v našej presilovke. Domáci si dobrou obrannou hrou ustrážili výsledok a získali tri cenné body."


HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK Poprad 5:6 pp (1:2, 1:1, 3:2 – 0:1)



Banskobystričania v prvej minúte nevyužili prečíslenie po koncovkách Buca a Surového a v druhej inkasovali. Zlú rozohrávku Mihálika zachytil Paločko, išiel sám na Košarišťana a prekonal ho. Domáci sa potom snažili o vyrovnanie, ale chýbal im dôraz. Napriek tomu sa ujala dobrá prihrávka Surového Hickmottovi, ktorý sa pred odkrytou bránkou súpera nemýlil. Uplynulo iba štrnásť sekúnd a Poprad znovu viedol. Tentoraz Sarault poslal puk rovno na hokejku Lichanca a ten touto nečakanou odmenou pred gólmanom 'baranov' nepohrdol – 1:2. Hráči spod Urpína mohli ešte do prestávky vyrovnať, no to by musel sólo využiť Hickmott, alebo Kafka namieriť puk do odkrytej časti svätyne Šúreka.



Úvod stredného dejstva mali lepší Országhovci. Po strele Kafku sa vyrazený puk dostal pred Mihálika, ktorý trafil ideálne do horného rohu a odčinil tak chybu zo začiatku stretnutia. Tempo však bolo opäť kolísavé, o niečo viac z hry mali síce Bystričania, ale do šancí sa dostávali aj hostia, napríklad Guľajev, Paločko či Troliga. Na domácej strane po strele Cebáka tečovaný puk zazvonil na konštrukcii bránky. Tutovku nevyužil ani Hickmott, tentoraz nemieril presne. Podtatranci napokon dokázali využiť presilovku. Kroták našiel Paločka a ten sa zblízka presadil – 2:3.

Tretia tretina sa začala pre banskobystrických hokejistov zle. Najprv Lapšanký 'ufujazdil' Češíkovi a pred Košarišťanom sa nemýlil. Potom brankár spod Urpína vyrobil zlú rozohrávku, z čoho ťažil mladý Bondra a vychutnal si ho koncovkou pomedzi nohy – 2:5! Tréner Országh zobral oddychový čas a ten mužstvu pomohol. Najprv po dobrej práci Luntera a jeho prihrávke skóroval pri pravej žrdi nepokrytý Kafka. Následne platil dôraz pred bránkou hostí, zásluhu mal na tom Lunter, hoci puk od Guľajeva putoval za Šúreka – 4:5 a vyrovnanie privodil v presilovke po strele Maioneho na dvakrát zblízka Buc. Predlžovala sa teda a šťastnejší boli Popradčania, pretože po prihrávke Lichanca rozhodol pred odkrytou bránkou Suchý o dvoch bodoch pre 'kamzíkov'.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – HK Poprad 5:6 pp (1:2, 1:1, 3:2 – 0:1)

Góly:
12. Hickmott (T.Surový, Buc), 22. Mihálik (Kafka, Bortňák), 44. Kafka (Lunter, Bortňák), 50. Lunter (Mihálik, Kafka), 55. Buc (Maione, Sarault) – 2. Paločko, 12. Lichanec, 38. Paločko (Kroták, Troliga), 41. Lapšanský (Henderson), 43. D.Bondra, 64. R.Suchý (Lichanec, Lapšanský). Rozhodovali: J. Konc – Rojík, Holienka, vylúčení: 3:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, zmeny: od 41. Bystrica s Bellušom, 2061 divákov

Zostavy:

Banská Bystrica:
Košarišťan – Cebák, I. Ďatelinka, Wishart, Maione, Mihálik, Matuškin, Ťavoda – Lamper, Češík, Matoušek – Buc, T. Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Lunter – Tománek, Sarault, Truchno

Poprad:
Šúrek – Postnikov, Ježek, Fabian, Guľajev, Dinda, R. Suchý, Krempaský, Pokovič – Vašaš, Mlynarovič, D. Bondra - Henderson, Zagrapan, Lapšanský – Paločko, Troliga, Kroták – Štrauch, Lichanec, Murček

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Začali sme nekoncentrovane. Súper prišiel s taktikou čakať na naše chyby a my sme ich spravili príliš veľa. Na tri góly sme im prihrali. Aj keď bola optická prevaha na našej strane a vyprodukovali sme veľa striel, tak tie strely boli neefektívne, nikto nestál pred bránkou. Za stavu 2:5 sme všetko tlačili do bránky, vytvárali si tlak, podržali nás diváci a hnali dopredu. Chlapci nezložili zbrane, či im slúži na cti a dotiahli to aspoň do remízy. Nezvládli sme už tretie predĺženie v rade, takže musíme na tom popracovať a odstrániť chyby."



Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Takýto zápas bol skôr pre oko divákov, videli jedenásť gólov, čo ich muselo dostať do varu. My sme nastúpili na zápas koncentrovane, snažili sme sa eliminovať súpera, no domáci majú veľkú silu. Dostali sme sa i napriek tomu do rýchleho vedenia na začiatku tretej tretiny, ale potom si Bystričania vytvorili veľký tlak a vyrovnali aj s prispením toho, že sme si dali puky my sami do bránky. Teší ma, že sme v predĺžení nespravili chybu a naopak sme si vytvorili šance. To je pozitívum do ďalších bojov. Som veľmi rád, že sme uchmatli lídrovi dva body na ich ľade, pomôže nám to po psychickej stránke."



Matúš Paločko, autor dvoch gólov Popradu: "Šťastie sa dnes priklonilo na našu stranu a preto sme vyhrali. Som rád, že som dal dva góly. Na prvý mi prihrali Bystričania, no teší ma hlavne, že som pomohol mužstvu a vyhrali sme. Škoda poľavenia za stavu 5:2 pre nás, no ak by nám niekto povedal pred zápasom, že berieme dva body, boli by sme nad mieru spokojní."

Tomáš Surový, kapitán Banskej Bystrice: "Mrzí nás, že sme nezískali v predĺžení extra bod navyše. Musíme sa z tohto zápasu poučiť. Za stavu 2.5 sme ukázali charakter i dobrú hr, ale odskok súpera bol veľký. To sa nám nemôže stávať. Mali sme šance aj na 6:5, no nevadí, ideme ďalej."


HC Nové Zámky - HK Nitra 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)



Súboj nováčika s aktuálnym majstrom odštartovali domáci už po 77 sekundách presilovou hrou, no ako prví udreli Nitrania. Cope vystihol zlú rozohrávku Mäkinena a v úniku sám proti Chovanovi nezaváhal. V 9. minúte chybovali pri rozohrávke i Nitrania, no Lavrovs nedokázal nájsť ani jedného zo spoluhráčov v dobrej pozícii. V dobrej pozícii sa ocitli aj Tibenský so Saarinenom, no ani jeden gólovo nezakončil. O pár sekúnd neskôr putoval na trestnú lavicu Tvrdoň a Zámčania sa opäť dostali do sľubných palebných pozícií. K Tvrdoňovi sa pridal na lavicu hanby Bajtek a domáci mali vyše 60-sekundovú možnosť presilovej hry o dvoch hráčov. Podarilo sa ju využiť Drtinovi, ktorý Valenta prekonal príklepom spomedzi kruhov. Necelé dve minúty pred koncom prvej tretiny mohol udrieť Krištof, no Chovan bol pozorný.

Druhú tretinu začali domáci presilovou hrou, ktorú však nevyužili. V 26. minúte unikli hosťujúci Blackwater s Macíkom, prvú šancu Chovan ešte zmaril, no na Slovákovu dorážku bol prikrátky. V 30. minúte využili presilovku aj Nitrania, keď Melandovo nahodenie od modrej dorazil za Chovanov chrbát Mezei. O minútu neskôr znížil na rozdiel jediného gólu Cardwell, keď nitrianskeho gólmana prestrelil príklepom z ľavého kruhu. Pekné sólo predviedol v presilovke hosťujúci Meland, no podobne ako jeho spoluhráči, početnú výhodu nevyužil.

Tretia tretina sa začala v rýchlom tempe, ani jednému tímu sa však nepodarilo skórovať. Zmeniť to mohla v 47. minúte Hudecova formácia, no nitrianska obrana situáciu vyriešila. Veľkú príležitosť vyrovnať mal aj Bahenský, jeho strela švihom spomedzi kruhov však minula Valentovu bránu. Zvýšiť vedenie majstra mohol Milam, no domáci gólman Chovan vynikajúco zasiahol. V následnej presilovke mohli vyrovnať Novozámčania, no Drtina nedokázal puk pretlačiť za Valentov chrbát. Štyri a pol minúty pred koncom dostali Nitrania možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, ktorú nevyužili. Úradujúci šampión si tak z ľadu nováčika odniesol všetky tri body.

HC Nové Zámky - HK Nitra 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Góly:
12. Drtina (Cardwell, Hudec), 31. Cardwell (Saarinen) - 4. Cope, 26. Slovák (Blackwater, Macík), 30. Mezei (Meland). Rozhodovali: Mrkva - Návratek, Synek, vylúčení: 8:8, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Zostavy:

Nové Zámky:
J. Chovan - Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Maier - Bahenský, Brabenec, Čaládi - Tibenský, Hudec, Saarinen - Paulovič, Kytnár, Fábry - Lavrovs, Pitule, Rehák

Nitra: Valent – Rais, Milam, Mezei, Meland, Ordzovenský, Pupák, Korím, König – Blackwater, Slovák, Macík - Tvrdoň, Krištof, Štefanka - Bajtek, Paukovček, Ručkay - Piačka, Šille, Cope

Ivan Černý, tréner HC Nové Zámky: "Ja si myslím, že hra bola v prvej tretine celkom vyrovnaná. V druhej tretine sme vypadli z koncepcie, pretože sme mali veľa vylúčených hráčov. Štyria vylúčení za jednu tretinu je na domáci zápas príliš veľa a Nitra nám ušla na dva góly. My sme potom síce znížili, ale v tretej tretine, aj keď sme mali dobré šance, si Nitra svoje vedenie postrážila."

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra:
"Tak, ako v doterajších zápasoch proti Novým Zámkom, aj teraz bola dobrá atmosféra. Je to regionálne derby, kde sú hráči dobre vyhecovaní. Zápas mal od začiatku dobré tempo, nasadenie, dohrávanie súbojov. Dnes rozhodli zápas presilovky a oslabenia, keďže bolo veľa vylúčení. My sme si išli za svojím cieľom takým kolektívnym, cieľavedomým výkonom na čele s brankárom Valentom. Získali sme tri body a som rád, že sa nám to na ihrisku súpera podarilo po takej dlhej dobe."


HK Dukla Trenčín – MsHK Žilina 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)



Stretnutie odštartovala gólová príležitosť zo Sojčíkovej hokejky, keď zakončoval sprava do odkrytej bránky, no Tomek predviedol skutočne oku lahodiaci zákrok lapačkou. Na druhej strane mohol otvoriť skóre Stupka, ktorý zakončoval z prvej sprava. Napriek tlaku, o ktorý sa postarali domáci, vsietili paradoxne prvý gól Žilinčania. Hossa pri mantineli stratil puk, ten prihral pred bránku nepokrytému Holovičovi Stupka a prvý menovaný tak bez väčších problémov zakončoval. O vyrovnanie sa mohol postarať v 15. minúte Švec, keď sa predral dopredu, no nasledovalo podrazenie a teda presilová hra pre domácich. V nej sa Trenčanom podarilo skórovať, po obsadení si pásma zľava vyrovnal Holenda.

V strednej časti zatlačili Žilinčania, od modrej to skúšal Drábek, niekoľkými dorážkami sa snažil Kuteja prekvapiť i Hovorka. Nasledovala presilová hra v prospech hostí, počas ktorej dvakrát nastrelili konštrukciu bránky. Po týchto neúspechoch napokon ale predsa len prišlo prekonanie Kuteja, dorážkou poslal svoj tím opäť do vedenia dobre postavený Stupka. Netrvalo dlho a Žilinčania sa tešili opäť – maximálne zlyhanie domácej obrany využil Švihálek s Handlovským, a hoci sa prvotne zdalo, že druhý menovaný trafil iba tyčku, konzultácia s videorozhodcom potvrdila zmenu skóre na 1:3.

Tretinu, ktorá patrila vyslovene hosťom, spestril presným zásahom z ľavého kruhu aj Novotný, keď strieľal z prvej. „Vojaci“ sa napriek nepriaznivému stavu nevzdávali, čo vyústilo až do Bulíkovho gólu spomedzi kruhov. Chyba v trenčianskej obrane mala na svedomí ďalší presný zásah z hokejok hostí, Brejčák zakončoval do odkrytej bránky. Nasledovali dve vylúčenia, ktoré si celky podelili, a obe hry v početnej výhode boli využité – spomedzi Trenčanov sa presadil Ručkay, žilinské skóre navýšil Konečný. Domáci priaznivci dali svojím hlasným piskotom patrične najavo nespokojnosť s hrou, no ani tento postoj neprinútil „vojakov“ ešte väčšmi zabrať a urobiť niečo s výsledkom. Po 60-ich minútach hry sa tak zo zaslúženej výhry mohli tešiť hráči Žiliny.

HK Dukla Trenčín – MsHK Žilina 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)

Góly a asistencie:
16. Holenda (Sojčík, Kozák), 32. Bulík (Ručkay, Holenda), 50. Ručkay (Drgoň) – 9. Holovič (Stupka, Konečný), 25. Stupka (Juraško), 26. Handlovský (Švihálek, Hovorka), 29. Novotný (Jurík), 44. Švihálek (Brejčák, Handlovský), 52. Konečný (Holovič, Stupka). Rozhodovali: V. Goga, V. Fridrich – M. Junek, P. Šefčík, vylúčení: 2:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 604 divákov.

Zostavy:

Trenčín
: Kutej – Kozák, Holenda, Bohunický, Drgoň, Obšut, Trška, J. Danko – T. Sýkora, Sojčík, Jak. Gašparovič – Marc. Hossa, Bulík, J. Ručkay – D. Hudec, J. Švec, Bezúch – Meidl, Lantoš, Pardavý ml.

Žilina: Tomek – De. Rehák, P. Mikuš, Juraško, Brejčák, Macejko, Drábek, Mendrej, Gotwald – Švihálek, Hovorka, Handlovský – Š. Novotný, P. Húževka, J. Jurík – Stupka, Holovič, Konečný – Váňa, E. Švec, Drábek

Josef Turek, tréner Trenčína: "Podali sme tragický výkon. Nerozumiem tomu a som z toho znechutený. Keby sme sa aspoň na 80% priblížili k tomu, ako fungujeme na tréningoch – čo sa týka napríklad aj tempa, tak zápasy nemôžeme prehrávať. Hráči sú výborne pripravení, ale v zápasoch to vôbec neukazujú. Musíme z toho vyvodiť dôsledky. Niektorí nie sú ochotní obetovať sa za Duklu a to je nehoráznosť."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Základ sme položili na skvelom výkone brankára Tomeka, keď predovšetkým v prvej tretine mal Trenčín veľa šancí. Súčasne sme využili šance, ktoré sme mali my, výborne sme kombinovali v útočnej tretine a korčuľovali. Na moje gusto sme mali ale veľa vylúčených hráčov. Toto víťazstvo je pre nás veľmi dôležité, tešíme sa z neho."


MHC Martin - HKM Zvolen 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)



Súboj susedov v tabuľke priniesol v úvodnej tretine priemerný hokej. Bol to najmä boj o každý puk. Ako prvý pohrozil Korostin v 3. minúte, ale mieril vedľa. Vzápätí strelu Miseneva chytil Dzubina. Martin sa ujal vedenia v 10. minúte z nevinne vyzerajúcej akcie, keď Surovka pred Barošom tečoval nahodený puk Korostina. V 16. minúte nemal martinský brankár veľa práce s pokusom Zuzina. V 18. minúte sa hostia len s vynaložením všetkých síl ubránili pri závare pred svojou bránkou. V 20. minúte sa nepresadili ani Markovič a Galambošom a tak išli do kabín domáci s jednogólovým náskokom.

Úvod druhej tretiny sa domácim vydaril. Hrali presilovku pri vylúčení Juríka, a keď sa hráč Zvolena vracal do hry po strele Brňáka sa presadil Salija. O 139 sekúnd neskôr, po kombinácii prvého útoku, pridal tretí úspech domácich Koyš, ktorý potvrdil až videorozhodca. Vzápätí mohol znížiť Puliš, ale Dzubina bol na mieste. V 27. minúte mal opäť prácu videorozhodca, po ktorého verdikte gól Šišovského platil a Zvolen sa vrátil do zápasu. V 28. minúte mohol Martin ďakovať Dzubinovi, ktorý si poradil s pokusom Zuzina. V 32. minúte už Martin viedol 4:1, keď strieľanú prihrávku Pacalaja premenil Rapáč a Baroša v bránkr hostí potom vystriedal Šimko.

Obe mužstvá hrali aj v tretej tretine útočný hokej. V 45. minúte dobre chytajúci Šimko kapituloval po ukážkovej akcii Galamboša s Korostinom. O 120 sekúnd neskôr boli úspešní aj zvolenskí hokejisti, keď sa umiestnenou strelou k ľavej žrďke presadil L. Novák. Domáci potom zabudli brániť a Jakubík v 53. minúte znížil na rozdiel dvoch gólov. Martin si z jasného zápasu urobil zbytočný nervák. Na ľade boli časté šarvátky a rozhodca Jonák udelil osem vyšších trestov. Záver však už Martin zvládol a štvrtýkrát za sebou vyhral.

MHC Martin - HKM Zvolen 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Góly:
10. Surovka (Korostin, Leško), 22. Salija (Brňák), 25. Koyš (Heizer, Rapáč), 32. Rapáč (Pacalaj), 45. Galamboš (Korostin, Rzavský) - 27. Šišovský (Plechanov), 47. L. Novák (Puliš, M. Novák), 53. Jakubík (Šišovský, Hraško). Rozhodovali: Jonák - Kacej, Vyšný, vylúčení: 7:9, navyše: Rzavský 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Jurášek 10 minút za zhodenie rukavíc, Brňák 5+DKZ za údery - Klhůfek 10 minút za zhodenie rukavíc, Zuzin 10 minút za nešportové správanie, Majdan 10+DKZ za údery, Hataš 10+DKZ za nešportové správanie, M. Novák 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1400 divákov.

Zostavy:

Martin:
Dzubina - Pulli, Dvořák, Rusina, Brňák, Salija, Leško, Pacalaj, Fabian - Rapáč, Heizer, Koyš - Markovič, Galamboš, Varga - Korostin, Pokrivčák, Surovka - R. Mráz, Jurášek, Rzavský

Zvolen: Baroš (32. Šimko) - M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Habšuda, Plechanov, Hataš, Dubeň - L. Novák, Puliš, Zuzin - Majdan, B. Mráz, Klhůfek - Šišovský, Jurík, Ďaloga - Žilka, Jakubík, Misenev

Pavel Paukovček, tréner Martina: "Už v prvej tretine sme si vytvorili veľa gólových príležitostí, ale strelili sme len jeden. V druhej tretine sme boli lepší a aj gólovo sme sa presadili. Tretia tretina bola rozháraná vylúčeniami a viac sa bojovalo, ako hralo. Som rád, že sme to zvládli, a že sme tento zápas nad kvalitným súperom vyhrali."

Milan Staš, tréner Zvolena: "Nepodarilo sa nám nadviazať na dobré výkony z posledných dvoch zápasov pred reprezentačnou prestávkou. V prvej tretine sme zabudli strieľať, druhá tretina sa nám vôbec nevydarila a súper získal trojgólové vedenie. My sme sa nevzdávali, v tretej tretine sme síce strelili dva góly, ale záver bol zbytočne nervózny a do finišu sme sa už nedostali."



tabuľka:

1. B.Bystrica 31 19 3 4 5 112:63 67

2. Košice 31 17 5 2 7 113:71 63

3. Nitra 30 18 1 3 8 105:84 59

4. Žilina 31 14 3 3 11 104:88 51

5. Martin 29 14 1 3 11 85:87 47

6. L.Mikuláš 31 11 5 2 13 84:92 45

7. Zvolen 32 13 2 1 16 95:108 44

8. Poprad 32 9 4 5 14 88:96 40

9. Trenčín 32 8 5 4 15 81:95 38

10. N.Zámky 31 7 4 6 14 76:97 35