Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Utorok na slovenskom ľade priniesol nečakané zvraty

Na snímke vľavo brankár Banskej Bystrice Teemu Lassila a vpravo vľavo hráč Košíc Šimon Petráš v zápase 49. kola Tipsport ligy HC Košice – HC 05 iClinic Banská Bystrica 6. marca 2018 v Košiaciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Pozrite si, ako dopadli utorňajšie zápasy Tipsport Ligy.

Bratislava 6. marca (TASR) - Pozrite sa s nami súhrn výsledkov utorkovej hry na slovenskom ľade.

Košických hokejistov zdolala po predĺžení Banská Bystrica



Hostia sa dostali do vedenia v polovici úvodnej tretiny, keď zásluhou Bubelu zužitkovali hneď svoju prvú väčšiu príležitosť. Iba štyri sekundy pred prvou prestávkou náskok zdvojnásobili, autorom prvého z gólov "do šatní" v tomto zápase bol Surový. Domáci však cez prestávku nezložili zbrane a už v 22. minúte znížil na rozdiel jediného gólu Šedivý. Košičanom sa podarilo vyrovnať ešte v druhej tretine po tom, ako v 39. minúte Dudáš prekonal Lassilu v bránke Banskej Bystrice. Tá sa vrátila do vedenia v 48. minúte, ale ani presný zásah Bortňáka ešte nepriniesol rozuzlenie. O štyri minúty neskôr totiž Košice opäť vyrovnali, tentoraz to dokázali vďaka Miklíkovi. Odpovedať zvládli dokonca aj na gól Ďatelinku z 55. minúty, ktorý musel odobriť videorozhodoca, keďže Suja vyrovnal v čase 59:13 na 4:4 a poslal šláger dohrávaného 49. kola do predĺženia. V ňom už domáci brankár Habal ani Lassila neinkasovali a o víťazovi tak museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorých uspela Banská Bystrica. Exekútorom víťazného nájazdu sa stal Asselin.


HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica 4:5 pp a sn (0:2, 2:0, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 22. Šedivý (Suja, Miklík), 39. Dudáš (Nagy, Miklík), 52. Miklík (Suja, Nagy), 60. Suja (Čížek, Miklík) - 10. Bubela (Brittain), 20. Surový (Asselin), 48. Bortňák (Kabáč), 55. Ďatelinka (Lamper), rozh. sam. nájazd Asselin. Rozhodovali: J. Konc, Baluška – Výleta, Stanzel, vylúčení: 3:9, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 4158 divákov.

Košice: Habal – Šedivý, Čížek, Dudáš, Kessel, Pulli, Matejka, Novotný, Ovčačík – Nagy, Suja, Miklík – Jenčík, Hovorka, Kafka – Šoltés, Boltun, Hričina – Koyš, Petráš, Klíma

Banská Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Pretnar, Mihálik, Delisle, Trecapelli, Gabor, Sedlák – Hrnka, Surový, Lamper – Hohmann, Bubela, Brittain – Skalický, Faille, Asselin – Bortňák, Češík, Kabáč


HLASY PO ZÁPASE



Marcel Šimurda, tréner Košíc: "Videli sme výborné stretnutie, dovolím si tvrdiť, že malo parametre play off z každej stránky. Išlo to až do samostatných nájazdov, ktoré sme nezvládli, ale myslím si, že naši chlapci podali výborný a bojovný výkon. Doťahovali sme stav zápasu, takže im ďakujem za výkon a verím, že máme na čom stavať do play off."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice:
"Myslím si, že sme videli divácky atraktívny zápas z oboch strán. Mali sme dobrý začiatok, viedli sme 2:0, škoda druhej tretiny, v ktorej sme na pár momentov vypadli z rytmu. Veľmi sa mi páčila naša hra v tretej tretine, aj keď súper vyrovnal, išli sme za víťazstvom. Škoda vyrovnávacieho gólu pri power play, v predĺžení sme mali niekoľko veľmi dobrých šancí. Obaja brankári chytali veľmi dobre, v nájazdoch sme boli šťastnejší, ale myslím si, že za výkon sme si zaslúžili bod navyše."

Detva prekvapujúco zdolala vedúcu Nitru



Po nevydarených výsledkoch domáci nastúpili na zápas proti Nitre s veľkým odhodlaním napraviť zlý dojem z uplynulých stretnutí a revanšovať sa tak svojim fanúšikom. Toto odhodlanie však v úvode zmaril Mikuš, ktorý v presilovej hre dostal veľa priestoru a presným pukom poslal hosťujúce mužstvo do vedenia. O pár sekúnd neskôr mohlo viesť už o dva góly, keď sa po zlej rozohrávke ocitol na osi klziska úplne voľný Korím, ktorý vyslal na Hacketta tvrdú strelu. Domáci brankár zostal po tomto pokuse otrasený, no v hre sa pokračovalo ďalej a Blackwater sa pekne uvoľnil pred Hackettom, no puk za ležiaceho brankára poslať nedokázal. V 18. minúte sa však už hosťom podarilo odskočiť na dva góly, keď pohotový Slovák zareagoval na odrazený puk a napálil ho na bránku, Hackett bol bezmocný.

V druhej tretine sa domáci snažili od úvodu skresať náskok Nitry, no prvú veľkú príležitosť v tejto časti mali hostia. Blackwater pekne našiel Ručkaya, ktorý išiel sám na Hacketta, ale trafil len kanadského brankára. Detva sa vzápätí dostala k početnej prevahe o dvoch hráčov, v ktorej však obrovskú chybu na modrej čiare spravil Macejko a Slovák sa rútil sám na Hacketta. Macejko ešte zatiahol záchrannú brzdu v podobe faulu a nasledovalo trestné strieľanie. To sa útočníkovi hostí nepodarilo využiť. V 29. minúte sa dočkala aj Detva, keď Ščurko vybojoval puk v strednom pásme a pohotovo vysunul Videlku, ktorý strelou pod brvno znížil. Domáci sa však z vedenia neradovali dlho, pretože Csányi sa presadil po chybe Fekiača a upravil stav na 1:3. V závere tejto časti mal ešte príležitosť Videlka, ale puk sa mu za chrbát Foltána pretlačiť nepodarilo.

Domáci nastúpili do tretej tretiny ako vymenení. Po osemnástich sekundách sa ešte v presilovej hre, ktorú si priniesli z druhej tretiny, presadil Sitnikov, keď Gachulinec vypálil od modrej čiary a domáci útočník dokázal puk pred bránou doraziť za chrbát bezmocného Foltána. O pár sekúnd neskôr nastal veľmi kuriózny moment, keď Fekiač poslal puk z vlastného obranného pásma na bránku Foltána a ten si ho zrazil za svoj chrbát. Parádny vstup do tretej dvadsaťminútovky podčiarkli domáci svojím štvrtým gólom, keď Videlka našiel naslepo bekhendom z rohu klziska Sčurka a ten zblízka poslal svoje mužstvo do vedenia. V 50. minúte mohli otrasení hostia inkasovať opäť, od modrej čiary vypálil Macejko, puk sa odrazil na voľného Videlku, ktorý však netrafil prázdnu bránku hostí. V závere sa hostia odhodlali k hre bez brankára, ale do výraznejšej šance sa nedostali, naopak, skóre stretnutia mohol zavŕšiť piatym domácim gólom Belluš, no ten odkrytú bránku hostí minul.


HC 07 Detva - HK Nitra 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)

Góly: 29. Videlka (Ščurko), 41. Sitnikov (Surovka, Gachulinec), 41. Fekiač (Chovan), 45. Ščurko (Videlka, Murček) – 13. Mikúš (Milam, Mezei), 18. Slovák (Korím, Lantoši), 33. Csányi. Rozhodovali: Orolin, Snášel – M. Korba, Jobbágy, vylúčení: 4:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 211 divákov

Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, F. Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Žilka – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Piačka

Nitra: Foltán (Lawson) – T. Milam, Mezei, Rais, J. Milam, Rýgl, Ordzovenský, Pupák, Korím – Paulovič, Krištof, T. Mikúš – Kutálek, Slovák, Blackwater – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Csányi, Šiška, Lantoši

HLASY PO ZÁPASE



Josef Turek, tréner Detvy:
"My sme odohrali najlepší zápas, odkedy som v tíme. Hrali sme výborne v strednom pásme a súperovi sme ponúkli šance len v oslabení. Prvú tretinu sme prehrali 0:2, ale verili sme, že so zápasom ešte môžeme niečo urobiť. V druhej tretine sme nevyužili presilovú hru o dvoch hráčov. V tretej tretine nás nakopol rýchly gól a otočili sme zápas. Hráči veľmi chceli a vrhali sa do striel. Chcem pochváliť aj brankára Hacketta, ktorý chytal naozaj fantasticky a podržal naše mužstvo v dôležitých okamihoch."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Nám to prvé dve tretiny vychádzalo až príliš jednoducho. Do tretej tretiny sme išli v úplnej pohode, prvý gól v oslabení nás až tak veľmi nerozhodil, ale ten druhý bol obrovskou ranou pre našu psychiku. Potom sa hral hokej, v ktorom nebolo vidno, že hral prvý s posledným. Domáci hrali dobre a my sme už nemali na hokejkách taký pokoj, aby sme dokázali streliť víťazný gól."


HK Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina

5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Úvodné minúty veľa vzruchu v predbránkovom priestore nepriniesli. Trenčania si úvodný tlak nevypracovali a hostia prvú presilovú hru nezahrali podľa predstáv. Až v 8. minúte Mikula šikovnou prihrávkou pripravil šancu pre Starostu, no Mikoláš bol na mieste. O dve minúty nechal Mikula strelou spomedzi kruhov vyniknúť brankára "vlkov". V 11. minúte vyrobila obrana Žiliny obrovskú chybu, keď prihrala priamo na hokejku Vargovi, a ten strelou do horných poschodí Mikolášovej bránky otvoril skóre stretnutia. "Vojaci" rozbehli uragán, ktorý na gól z dorážky nepremenil Hossa pri signalizovanom vylúčení hostí. V 17. minúte vypichol obrancovi puk Hossa, ale na Mikoláša nevyzrel a gólom sa neskončili ani následné dorážky. "Vojaci" mohli ľutovať, že svoju aktivitu v úvodnej časti hry nepretavili na viacero gólov.

Úvod druhej tretiny sa niesol v podobnom duchu ako začiatok stretnutia. Až v 26. minúte Dukla vyrobila závar pred Mikolášom, ale Varga v ťažkej pozícii nedokázal prepasírovať puk za bránkovú čiaru. O tri minúty sa "vojakom" už podarilo zvýšiť skóre. Pri nájazde dvoch na jedného Varga prihral lepšie postavenému Heclovi, ktorý do odkrytej bránky nezaváhal. Obrana "vojakov" v nasledujúcich minútach pracovala spoľahlivo a "vlkov" do vážnejších príležitostí nepúšťala. V 39. minúte Mikoláš spoza bránky prihral priamo na hokejku Sojčíka, ktorý už nemal problémy upraviť skóre na 3:0.

V tretej tretine sa hra vyrovnala. Ani jeden tím sa nepúšťal do bezhlavého útočenia. Ideálnu príležitosť na skorigovanie mal po zlej rozohrávke Trenčanov Holovič, ale na pripraveného Valenta nevyzrel. Tri minúty pred záverečnom sirénou sa ešte v presilovej hre presadil po kombinačnej akcii v presilovej hre Sojčík. V úplnom závere ešte dorážkou prikrášlil skóre Varga. Brankár Valent si pripísal tretie čisté konto za sebou.


Góly: 10. Varga, 29. Hecl (Varga, Starosta), 39. Sojčík, 57. Sojčík (Mikula, Radivojevič), 59. Varga (Bačík, Smolka). Rozhodovali: Štefík, Stano – Krajčík, Šefčík, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1683 divákov

Trenčín: Valent – Starosta, Bačík, Frühauf, Cebák, Holenda, Bohunický, Pač - Bezúch, Sojčík, Radivojevič – Hossa, Sádecký, Hecl – O. Mikula, J. Švec, T. Varga – D. Hudec, E. Smolka, Gašparovič – Deveaux

Žilina: Mikoláš – Hatala, L. Kozák, M. Roman, Andersons, Mendrej, Juraško – Stupka, R. Hruška, Konečný – Handlovský, Holovič, Klimenta – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Dolinajec, Ondruš, Rogoň

HLASY PO ZÁPASE



Peter Oremus, tréner Trenčína: "Prístup kabíny bol veľmi dobrý. Teší ma, že sme potvrdili výkony z Košíc a proti Novým Zámkom. Veľkou oporou je nám Michal Valent. Komplexne sme mu všetci pomohli a víťazstvo nás veľmi teší."

Petr Rosol, tréner Žiliny: "V utorok sme boli v útoku absolútne bezzubí. Neospravedlňujú nás ani absencie útočníkov. Prvý a tretí gól sme súperovi ponúkli po hrubých chybách. Domáci boli po celý zápas lepší a zaslúžene vyhrali."


HKM Zvolen - MHk 32 L. Mikuláš 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Domácim chvíľu trvalo, kým sa rozbehli do plných obrátok. V predchádzajúcom kole sa schladili po nepríjemnej prehre v Žiline a L. Mikuláš bol súper, s ktorým si mohli napraviť renomé. Šťastne však nezačali, najskôr Šišovský v 6. minúte netrafil vyprázdnenú bránku a vzäpätí po faule Ulrycha premenil trestné strieľanie M. Sukeľ. Zvolenčania rýchlo odpovedali, o 31 sekúnd neskôr Špirko, aj keď faulovaný, prekonal zblízka Hollého a v 15. minúte v presilovke dosť so šťastím Steen odrazený puk pomocou tela oblúčikom poslal do bránky hostí druhýkrát. Liptákom postupne vyprchal útočný elán, no v 13. minúte Vybíral po blafáku spálil obrovskú šancu.

Podobný obraz poskytla v komornom prostredí štadióna aj druhá tretina. V 23. minúte tečovaná strela Rossa od modrej v presilovke skončila opäť za chrbtom Hollého, domáci pridali aj ďalšie šance, či už Hraško, alebo Dubeň so žrďou, Coffman, Šišovský i Török. Hosťom ku kontaktnému gólu málo chýbalo najmä v 30. minúte pri šanci Hunu v presilovke a nádejne zapôsobila aj dorážka M. Sukeľa v 32. minúte.

V tretej tretine ešte hostia živili nádej, najmä v presilovke, v súhre plnej nepresností však mali medzery, a ak aj občas vystrelili, MacIntyre bol v bránke pozorný. Od 49. minúty presilovka piatich na troch sa skončila gólom Flicka a Liptákom, bojujúcich až do konca o prijateľný výsledok, zhasla aj posledná iskierka nádeje na zvrat. Hlavy zdvihli už len raz, keď v 57. minúte Bača po prihrávke od Lištiaka skóre šikovným tečom na chvíľu zmiernil, no v 59. minúte pri power play spečatil výsledok do prázdnej bránky Coffman.


Góly: 6. Špirko (Hraško, MacIntyre), 15. Steen (Flick, Špirko), 23. Ross (Coffman, Kytnár), 50. Flick (Špirko, Steen), 59. Coffman (Steen) - 6. M. Sukeľ (tr. st.), 57. Bača (Lištiak, Uhrík). Rozhodovali: Lauff, Kalina - Bogdaň, Kollár, vylúčení: 7:4, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 1018 divákov

Zvolen: MacIntyre - Zeleňák, Ross, Ulrych, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Dubeň - Coffman, Steen, Flick - Šišovský, Kytnár, Chovan - Matis, Špirko, Obdržálek - Török, Fekiač, Kelemen

Liptovský Mikuláš: Hollý - Nemec, Gründling, Kuráli, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Moravčík, Pacalaj - Laco, Langhammer, Huna - Žiak, M. Sukeľ, Vybíral - Kriška, Piatka, J. Sukeľ - Bača, Uhrík, Lištiak


HLASY PO ZÁPASE:



Peter Mikula, tréner Zvolena: "Rátali sme s tým, že Mikuláš nebude hrať otvorený hokej, bude vychádzať najmä z defenzívy a z protiútokov robiť problémy. Myslím si, že aj v prvej tretine boli také náznaky, keď mali ešte viac fyzických síl. Cez presilovky sme sa dostali do zápasu a v podstate práve to rozhodlo o zápase. Lepšie sme korčuľovali, kombinovali, nie síce totálne aktívne, no po fiasku v Žiline dúfam, že nám toto víťazstvo pomôže. Kvalita oboch mužstiev sa prejavila."

Marek Uram, tréner L. Mikuláša: "My sme pohoreli na zbytočných fauloch. Vedeli sme, že Zvolen hrá najkrajší útočný hokej, v tejto sezóne sú jeho hráči nesmierne silní v presilovkách a, žiaľ, tri sme z nich inkasovali, a to rozhodlo o zápase."

Rastislav Špirko, autor úvodného gólu Zvolena: "Po zbabranom zápase sme si nič iné nepripúšťali, len víťazstvo. Inkasovali sme ako prví, no sebadôvera u nás bola a zápas sme zvládli. Skóre sme rýchlo otočili a od tohto momentu kontrolovali zápas. Každý bod je dôležitý, aby sme sa udržali čo najvyššie, uvidíme, čo sa ešte udeje."

Matúš Sukeľ, strelec prvého gólu L. Mikuláša: "Chceli sme vyhrať, ale, žiaľ, spravili sme veľa zbytočných faulov a Zvolen má veľmi dobré presilovky. Začali sme dobre, s gólom, mali sme šance, nepremenili sme ich, to nás dosť mrzí. Snažili sme sa celý zápas, no góly sme nestrieľali. Boj o ôsmu priečku bude ešte tesný a napínavý."


HC Nové Zámky - HK Poprad 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Od úvodných minút sa v Nových Zámkoch hral rýchly zápas. Hneď v úvode stálo na strane hostí šťastie, keď jeden z domácich hráčov poslal puk spomedzi kruhov len do žrde Ivanovovej bránky. Gólom sa neskončili Svitanov prienik po krídle ani Bondrovo zakončenie. Vo veľkej šanci sa ocitol Svitana, ale Baroš jeho pohyb prečítal a na druhej strane neuspel v brejku Dubec. Neujali sa ani pokusy Bondru, McDowella a nevyužitá ostala aj presilovka "kamzíkov". Bucovu šancu vychytal pozorný Baroš, no tri minúty pred koncom tretiny išli domáci do vyše minútového oslabenia o dvoch hráčov. To využil presným švihom Svitana a Poprad sa v závere dejstva ujal vedenia.

Kým úvodná tretina sa niesla v znamení rýchleho hokeja a troch vylúčení na domácej strane, v druhej hrali oslabenia najmä hostia. Počas presilovky mohol vyrovnať Šimun, ale tiesnený neuspel a Hruškov príklep schoval Ivanov do lapačky. V 24. minúte Petran zrazil pri mantineli Saulietisa a Popradčania išli druhýkrát v krátkej chvíli do oslabenia. Z toho však nezapršalo, i keď puk skončil po Hruškovom nahodení na žrdi popradskej bránky. Domáci sa nakoniec dočkali vo svojej štvrtej presilovke, keď vyrovnal príklepom od modrej čiary Novák. Strelený gól vlial domácim nové sily, no teč Zbořila ani pokusy Juríka a Fábryho ďalšiu zmenu skóre nepriniesli.

V prvej polovici tretieho dejstva ubudlo vylúčení i gólových príležitostí na oboch stranách. Až v 49. minúte sa dostali domáci k presilovke a Brejčákov trest potrestal aj so šťastím Šimun, ktorého zadovkou našiel Saulietis. O platnosti gólu musel rozhodnúť videorozhodca. V tom istom čase išiel zohriať trestnú lavicu Popradčan Nagy a domáci pokračovali v presilovej hre. Tú nevyužili a tak mohol na druhej strane vyrovnať Štrauch. Jeho pokus však zastavila Barošova žrď. V poslednej päťminútovke hostia Novozámčanov zatlačili v ich obrannom pásme, ale bez gólového efektu a domáci si v tomto zápase pripísali tri body.


Góly: 33. Novák (Husák), 50. Šimun (Saulietis) - 18. Svitana (König, Štrauch). Rozhodovali: Novák, Goga - Kacej, Orolin, vylúčení: 3:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Nové Zámky: Baroš – M. Novák, Husák, M. Hruška, Plášil, Salija, Jass, Ondrušek, Šimek – Škoda, L. Jurík, Hřebejk - Zbořil, Šimun, Saulietis - Varga, Šille, Fábry - Lorraine, Novotný, Dubec

Poprad: Ivanov – König, Bdžoch, Petran, McDowell, Dinda, Fabian – Svitana, Nagy, Štrauch – Buc, Heizer, Brejčák – Abdul, Paločko, Bondra – Hvila, Ježek, Koky

HLASY PO ZÁPASE



Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: "Vedeli sme, o čo v utorok hráme. Keby sme prehrali, tak asi by sme sa do play off nedostali. Museli sme vyhrať, vedeli sme, že Mikuláš prehráva. Musím chalanov pochváliť, aj keď sa nám nedarilo a puky nám preskakovali hokejky, dali sme niekoľko žrdí, bolo to také nervózne. Tri body sú pre nás super, ale musíme sa už sústrediť na zápas s Košicami, to pre nás bude rozhodujúci súboj v sezóne."


Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Myslím si, že zápas sme nezačali zle. Mali sme aktivitu, pokúšali sme sa ohrozovať súpera, strieľať a tlačiť sa do bránkového priestoru. Aj strelecká aktivita bola na našej strane. V druhej tretine sme, žiaľ, našimi zbytočnými vylúčeniami ponúkli Novozámčanom šancu a oni ju využili. Podarilo sa im dať gól, a v podstate aj ten druhý bol po našej chybe, ale bol presilovkový. Dá sa teda povedať, že v hre 5 na 5 to nebolo zlé, až na to, že sme neboli efektívni v koncovke. Mali sme dobrý pohyb, žiaľ, v utorok bol proti aj brankár hostí. Podržal ich vo veľa príležitostiach, my sme skúšali nové veci, čo sa týka postov. Bolo nás totiž málo, chýbajú nám štyria hráči. Gratulujem súperovi k zisku troch bodov a my sa sústredíme na ďalšie dva zápasy, ktoré by už mali mať charakter play off."



Tabuľka:



1. Nitra 54 31 6 4 13 191:143 109

2. Banská Bystrica 54 31 5 5 13 209:127 108

3. Zvolen 54 29 7 6 12 185:145 107

4. Trenčín 54 30 5 3 16 146:104 103

5. Košice 54 28 5 4 17 173:136 98

6. Poprad 54 24 6 4 20 153:145 88

7. Žilina 54 18 3 6 27 138:160 66

8. Nové Zámky 54 12 7 4 31 118:181 54

9. Liptovský Mikuláš 54 11 5 10 28 116:157 53

10. Detva 54 11 2 3 38 115:197 40

------

11. Slovensko 20 20 3 1 3 13 38:87 14