Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Šport

Tollefsen dostal za zákrok na Järnkroka stop na jeden zápas

Slovinský hokejista David Rodman (uprostred) a hráč Nórska Ole-Kristian Tollefsen bojujú o puk v zápase A- skupiny hokejových majstrovstiev sveta v Štokholme a Helsinkách Nórsko - Slovinsko vo švédskej metropole 4. mája 2013.Nóri zdolali Slovincov 3:1. Foto: TASR/AP

V 59. minúte zápasu so Švédskom za stavu 5:1 pre domáci tím Tollefsen za prerušenej hry hokejkou zasiahol Järnkroka do oblasti slabín.

Štokholm 9. mája (TASR) - Nórsky hokejový reprezentant Ole-Kristian Tollefsen dostal za zákrok na Calleho Järnkroka v stredajšom zápase A-skupiny proti Švédsku od disciplinárnej komisie majstrovstiev sveta jednozápasový dištanc. Dvadsaťdeväťročný obranca tak vynechá sobotňajší duel proti Bielorusku.

V 59. minúte zápasu so Švédskom za stavu 5:1 pre domáci tím Tollefsen za prerušenej hry hokejkou zasiahol Järnkroka do oblasti slabín. Švédsky útočník po zásahu padol na ľad zvíjajúc sa v bolestiach. Tollefsen dostal od rozhodcov v zápase dve minúty za sekanie, no disciplinárka MS po zhliadnutí videozáznamu rozhodla, že trest nestačí a suspendovala nórskeho zadáka na jedno stretnutie.

"Tollefsen nielenže ohrozil zdravie súpera, ale zároveň ukázal, že nerešpektuje základné pravidlá hry a za to musí niesť zodpovednosť," uviedla Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojej webstránke.