Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tomáš Medveď sa stal riaditeľom Klubu ligových kanonierov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V KLK je v tejto chvíli zapísaných 35 slovenských hráčov, ktorí dosiahli v najvyšších ligových súťažiach 100 a viac gólov.

Bratislava 26. júla (TASR) - Bývalý slovenský futbalista Tomáš Medveď sa stal riaditeľom Klubu ligových kanonierov (KLK). Zástupcom autora 103 gólov v troch najvyšších domácich súťažiach je Peter Bzdúch, členmi výkonného výboru sú Gregor Mareš, Peter Divéky a Peter Šurin.

"Potrebujeme doplniť a spresniť štatistiky, dať im punc oficiality. Ako registrovaný partner zväzu a administratívne zaevidovaný subjekt na ministerstve, môžeme reálne verifikovať čísla gólov futbalistov, či vychytaných núl u brankárov. To je len jedna, aj keď v tejto chvíli primárna, časť našej činnosti, pretože KLK má pripravené aj ďalšie projekty. Tvárami klubu pre prezentáciu na verejnosti sú Stanislav Griga a Jozef Kožlej," citoval Medveďa portál futbalsfz.sk.

V KLK je v tejto chvíli zapísaných 35 slovenských hráčov, ktorí dosiahli v najvyšších ligových súťažiach 100 a viac gólov. Najlepší je Ladislav Kubala, ktorý má na konte 202 ligových gólov. Štrnásť dal za Slovan Bratislava a celkovo 188 za FC Barcelona, Espaňol, Ferencváros, Vasas, Ganz a Toronto.