Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Netíka chcel tréner Čada, k tímu sa pripojí 11. júla

Tomáš Netík hrával v minulosti aj za HC Lev Poprad. Foto: TASR

Vedenie slovenského účastníka tejto nadnárodnej ligy sa s Netíkom pred pár dňami dohodlo na dvojročnej zmluve do 30. apríla 2015.

Bratislava 1.júla (TASR) - Pre českého hokejového útočníka Tomáša Netíka bude Slovan Bratislava štvrtým klubom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Vedenie slovenského účastníka tejto nadnárodnej ligy sa s ním pred pár dňami dohodlo na dvojročnej zmluve do 30. apríla 2015.

Tridsaťjedenročný krídelník odštartoval uplynulú sezónu v Liberci, no už po siedmich zápasoch, v ktorých nazbieral šesť bodov, putoval do Neftechimiku Nižnekamsk. V KHL odohral 42 duelov s bilanciou 14 gólov a osem asistencií. Nadnárodnú súťaž si vyskúšal aj v dresoch HC Lev Poprad a CSKA Moskva a v minulosti pôsobil aj v Sparte Praha, Ústí nad Labem, či vo švédskom Växjö.

"Tomáš Netík sa na nové pôsobisko veľmi teší. Jeho prioritou bola jednoznačne KHL, v Nižnekamsku počas uplynulej sezóny svoje kvality potvrdil," citoval hokej.cz hráčovho zástupcu Vladimíra Vůjteka mladšieho. V Slovane rozšíri českú enklávu na päť, keď už v uplynulom ročníku hrali za belasých Michal Vondrka, Tomáš Mojžíš a v lete sa mu upísali aj brankár Miroslav Kopřiva a obranca Martin Škoula. "Tomáša chcelo vedenie klubu aj tréner Čada. Keď sa Slovan ozval, jeho reakcia bola pozitívna. Láka ho hrať pred skvelými fanúšikmi, Slovan je veľmi kvalitný klub. A bude to mať aj bližšie domov," uviedol Vůjtek mladší.

Tomáš Netík sa zatiaľ pripravuje individuálne, do spoločnej prípravy by sa mal zapojiť 11. júla