Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Problémy pred finále LM: V Kyjeve kolabujú letiská, stúpajú ceny izieb

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia, ktorí sa už do dejiska zápasu dostali, mali zase problémy s ubytovaním.

Kyjev 24. mája (TASR) - Veľké zvyšovanie cien a množstvo zrušených letov skomplikovali futbalovým fanúšikom z celého sveta účasť na sobotňajšom finále Ligy majstrov v Kyjeve. Mnoho z nich tak dva dni pred prestížnym zápasom medzi Realom Madrid a Liverpoolom nevie, či sa na štadión dostanú.

V hlavnom meste Ukrajiny pristúpilo viacero majiteľov hotelov a hostelov k viac ako desaťnásobnému zvýšeniu cien za ubytovanie počas nasledujúceho víkendu. Dve letiská v okolí mesta navyše nezvládajú príval nových charterových letov. Viedlo to k tomu, že britská cestovná kancelária World Choice Sports musela vo štvrtok zrušiť tri lety do Kyjeva a stovky liverpoolskych fanúšikov tak uviazli. Informuje o tom agentúra AP.

"Pokúšame sa to vyriešiť so zástupcami FC Liverpool, polície, UEFA a so všetkými na najvyššej úrovni. Vyčerpali sme všetky možnosti, aby sme získali miesto na pristátie," píše sa vo vyhlásení cestovnej kancelárie.

Fanúšikovia, ktorí sa už do dejiska zápasu dostali, mali zase problémy s ubytovaním. Dvaja liverpoolskí priaznivci Davy Ryan a Mikey O'Leary uviedli, že síce mali zarezervované ubytovanie, no to im hotel zrušil a následne zdvihol ceny. "Mali hlúpu výhovorku, že nebudú mať cez víkend elektrinu. Keď zrušili rezerváciu, išli sme späť na online rezerváciu a cena bola až 6000 eur," povedal Ryan. Dvojica si nakoniec našla iné ubytovanie za 240 eur na štyri noci, informovala AP.