Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Torresa za brutálny faul na Hossu suspendovali na 25 zápasov

Zraneného Mariana Hossu prevážajú do nemocnice po zákroku protihráča. Foto: TASR/AP

Ak si Torres trest nevyčerpá vo zvyšku sezóny, prenesie sa mu do nasledujúcej, informoval šéf disciplinárky NHL.

New York 21. apríla (TASR) - Útočník hokejového klubu Phoenix Coyotes Raffi Torres si za brutálny faul na slovenského krídelníka Mariána Hossu v NHL nezahrá 25 zápasov.

Na toľko "ocenilo" vedenie profily jeho zákrok, ktorým Torres slovenskú hviezdu Chicaga Blackhawks vyradil na zatiaľ nešpecifikovaný čas z bojov v prebiehajúcom play off.

Ak si Torres trest nevyčerpá vo zvyšku sezóny, prenesie sa mu do nasledujúcej, informoval šéf disciplinárky NHL Brandan Shanahan.

Útočník Coyotes skolil Hossu už v prvej tretine tretieho duelu série, v ktorej Phoenix vedie 3:1 na zápasy a slovenský reprezentant po zákroku asi minútu bez pohybu ležal na ľade pred striedačkou "jastrabov".

Po vyšetreniach ho lekári prepustili a Blackhawks dúfajú, že sa stav najproduktívnejšieho hráča tímu čoskoro zlepší natoľko, aby mohol v sérii pokračovať.

Rozhodcovia Torresa za zákrok vôbec nepotrestali, čo veľmi pobúrilo trénera Chicaga Joela Quennevilla. "Bol to brutálny zákrok. Presne som videl, čo sa stalo. Udialo sa to priamo predo mnou. Dnešný výkon rozhodcov je hanba," uviedol Quenneville.

Pre hráča arizonského klubu je to už tretia suspendácia od NHL v kariére. V play off zatiaľ v troch odohraných zápasoch zaznamenal dva body (1+1) a na ľade strávil priemerne 19 minút.