Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Totkovič preferovaním ofenzívneho prejavu hry zatiaľ stopercentný

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Nový prejav hráčov Tatrana ocenili po poslednom víťazstve potleskom aj fanúšikovia.

Prešov 2. decembra (TASR) - Pod vedením nového prešovského trénera Ladislava Totkoviča získal Tatran v dvoch dueloch plný bodový zápis a Tatran prezimuje na 8. mieste. Ofenzívny prejav hry v nedeľňajšom zápase proti Myjave ocenili potleskom i fanúšikovia na tribúnach.

"Ak zhodnotím posledné dva zápasy, teda čo som pri mužstve ako hlavný tréner, tak chlapci naozaj ukázali, že futbal hrať vedia. Je tam odhodlanie a Prešov sa naozaj nemusí obávať, že sa tu nebude hrať dobrý futbal. Samozrejme chcem sa poďakovať celému realizačnému tímu a hráčom za to, že sme zvládli tieto dva duely a splnili sme to, čo sme si predsavzali. Rovnako podpora fanúšikov v nedeľňajšom zápase sa nedá nekomentovať, takže ďakujeme," uviedol po zápase Totkovič.

Z asistenta možno hlavný tréner

Zdá sa, že dve víťazstvá v rade a teda stopercentná úspešnosť pred zimnou prestávkou by mohli rozlúsknuť i otázku, kto povedie Tatran v jarnej časti Corgoň ligy. "Nie je to otázka pre mňa. V prvom rade prežívam pocity po víťaznom zápase, ale i po obidvoch zápasoch a to, že máme šesť bodov. Budúcnosť ukáže, čo bude, momentálne nad tým nepremýšľam," skonštatoval Totkovič.

Nový kormidelník pôsobil počas jesennej časti CL pri tíme aj ako asistent bulharského trénera Angela Červenkova a prvú polovicu sezóny rozdelil do troch etáp. "V prvej etape sme zaznamenali dobrý vstup, bodovali sme predovšetkým doma a boli sme v strede tabuľky. Potom prišiel hluchý moment, keď sa prestalo vyhrávať i doma a z vonku sa nenosili body. Záver bol výborný, keďže sme získali z dvoch stretnutí šesť bodov," zhodnotil jesennú časť CL Totkovič, ktorý je zástancom aktívneho ofenzívneho prejavu hry.

Prešovčania v doterajšom priebehu CL strelili iba 15 gólov, čo je spoločne s Trnavou najmenej spomedzi všetkých mužstiev. "Keď si pozrieme, že koľko sme strelili gólov, tak nemôžeme mať ani veľa bodov. Myslím si, že posledné dva zápasy budú vzpruhou alebo receptom do ďalších bojov. Vyslovených strelcov nemá veľa tímov a aj keď sú, tak odídu, pretože je to úzky profil. Musí to byť rozložené, teda potenciál viacerých hráčov, ktorí vedia zakončiť. Povedal by som, že je to tímová robota, no predovšetkým mužstvo musí byť naladené na to, že chce dať gól," zamyslel sa Totkovič, ktorý sa bude musieť zaobísť bez útočníka Dávida Gubu. Ten smeruje na hosťovanie do Žiliny.