Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Treille dostal stop na štyri duely, Francúz proti Slovákom nenastúpi

Otrasený Kazach Roman Starčenko odchádza z ľadu po hrubom faule Francúza Sachu Treilleho na MS v Helsinkách. Foto: TASR/AP

Opora Francúzov môže zasiahnuť do hry na severe Európy najskôr až vo štvrťfinálovej fáze turnaja.

Helsinki 7. mája (TASR) - Francúzsko nastúpi v poslednom zápase základnej A-skupiny na hokejových majstrovstvách sveta v Helsinkách proti Slovensku (15. mája) bez Sachu Treilleho.

Útočník galského kohúta dostal od Disciplinárnej komisie IIHF zákaz štartu v štyroch stretnutiach za agresívny faul do oblasti krku a hlavy na Romana Starčenka z Kazachstanu.

Podľa pravidiel IIHF dostal Treille najprísnejší možný trest za individuálny priestupok na ľadovej ploche.

Doteraz dostal podobne rázny trest Švéd Mika Hannula, ktorý v semifinále na MS 2006 atakoval Kanaďana Sidneyho Crosbyho hokejkou zozadu. Hannula tak prišiel o finálový zápas a v lete dostal dištanc na ďalšie štyri duely v drese Tre Kronor.

Treille tak môže zasiahnuť do hry na severe Európy najskôr až vo štvrťfinálovej fáze turnaja, to by ale museli Francúzi do nej postúpiť. Na konte však už majú prehry s USA a Kanadou, resp. jednu výhru nad Kazachstanom.

K spomínanému incidentu došlo v polovici nedeľňajšieho zápasu, v ktorom Francúzsko zdolalo Kazachstan 6:3. Treille dostal vyšší trest a vylúčenie do konca zápasu, Starčenkovi diagnostikovali ťažký otras mozgu a na MS 2012 zrejme už dohral.