Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Trenčania chcú výhry na oboch frontoch, prioritou štadión

Tréner AS Trenčín Martin Ševela počas tlačovej konferencie futbalového klubu AS Trenčín pred štartom jarnej časti Fortuna ligy, 24. februára 2016 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ako na stredajšej tlačovej konferencii povedal generálny manažér AS Róbert Rybníček, prioritou zostáva vybudovanie nového štadióna a príslušnej infraštruktúry.

Trenčín 24. februára (TASR) - Jesenný majster Fortuna ligy AS Trenčín má v jarnej časti súťaži len tie najvyššie ambície. Úradujúci majster i víťaz Slovenského pohára chce zabojovať o výhry na oboch frontoch. Ale ako na stredajšej tlačovej konferencii povedal generálny manažér AS Róbert Rybníček, prioritou zostáva vybudovanie nového štadióna a príslušnej infraštruktúry.

Trenčania z 19 jesenných zápasoch vyhrali až 15, prehrali iba raz a ligovému pelotónu kraľujú so sedembodovým náskokom pred Slovanom. "Začína sa druhá časť ročníka, ktorý je pre nás extrémne zaujímavý a nad očakávania rozbehnutý. Som rád, že sme prvýkrát v pozícii jesenného lídra a že prvýkrát máme náskok pred prenasledovateľmi. Pre každého budeme cenným skalpom a všetci sa budú pripravovať na Trenčín trochu inak ako doposiaľ. Bolo dôležité, že sme ustáli turbulentné obdobie po hráčskych odchodoch. Naša dlhodobá práca prináša výsledky. Uskutočnili sme zaujímavé predaje hráčov, kredit nášho klubu i celého slovenského futbalu sa zvyšuje. Našou prioritou zostáva výstavba štadióna a príslušnej infraštruktúry. Je to viac ako bojovať o titul a Slovenský pohár. Samozrejme, výsledky a toto všetko nám pomáha, ale priorita zostáva jasná," povedal novinárom Rybníček.

Trenčania v príprave absolvovali sústredenia v Česku a Turecku, podľa trénera Martina Ševelu stavili na kvalitu súperov. "Hlavná myšlienka zimnej prípravy bolo odohratie zápasov s kvalitnými súpermi. V Česku sme hrali so špičkou domácej súťaže, v Turecku sme sa stretli s kvalitnými európskymi mužstvami. Aj v minulosti sa nám potvrdilo, že len ťažkí súperi nás posúvajú dopredu. Ja s prípravou vyjadrujem spokojnosť, hráči nám potvrdili, že sa chcú posúvať ďalej. Ja stále tvrdím, že najlepší tréning je ostrý zápas. Zdravotne sme v poriadku, problémy s kolenom má Rundič, ktorý vynechá časť jarnej sezóny. Na ligu sme pripravení a tešíme sa," vravel Ševela.

Hráčsku kabínu na stretnutí s médiami reprezentoval kapitán Peter Kleščík. "Príprava bola kvalitná, odohrali sme viac zápasov ako v minulosti. Každý súper na oboch sústredeniach mal svoju kvalitu. Medzi novými hráčmi je aj Maierhofer, je to skúsený hráč, pomáha mladším, vysvetľuje," hodnotil Kleščík.

Súpiska pre jarnú časť Fortuna ligy 2015/2016:

brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Samuel Vavrúš
obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Daniel Bednárik, Tomáš Šalata, Martin Šulek, Kingsley Madu, James Lawrence, Christopher Udeh Peter Kleščík
stredopoliari: Mitchell Schet, Ryan Koolwijk, Ibrahim Rabiu, Patrik Kochan, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Cchung-jao Jin, Denis Jančo, Chuang Cchung
útočníci: Gino van Kessel, Aliko Bala, Samuel Kalu, Dávid Guba, Stefan Maierhofer

odchody: Peter Čögley (Bohemians Praha), Wesley Moraes Ferreira Da Silva (FC Bruggy),
príchody: Patrik Kochan (AS Trenčín U19), Samuel Vavrúš (AS Trenčín U19), Chuang Cchung (Gondomar Sport Club/Portugalsko), Christopher Udeh (GBS Academy Jos/Nigéria), Samuel Kalu (GBS Academy Jos/Nigéria), Stefan Maierhofer (Millwall FC/Anglicko)

Bilancia prípravných zápasov: 7 – 3 – 2, 32:9

Program zápasov jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016:
20. kolo: Trenčín – Bratislava (sobota, 27. februára, 15.45 h)
21. kolo: Žilina – Trenčín (utorok, 1. marca, 16.55 h)
22. kolo: Skalica – Trenčín (sobota, 5. marca, 17.00 h)
23. kolo: Michalovce – Trenčín (nedeľa, 13. marca, 14.30 h)
24. kolo: Trenčín – Podbrezová (sobota, 19. marca, 17.00 h)
25. kolo: Zlaté Moravce – Trenčín (sobota, 2. apríla)
26. kolo: Trenčín – Myjava (sobota, 9. apríla)
27. kolo: Dunajská Streda – Trenčín (sobota, 16. apríla)
28. kolo: Trenčín – Ružomberok (utorok, 19. apríla)
29. kolo: Senica – Trenčín (sobota, 23. apríla)
30. kolo: Trenčín – Trnava (sobota, 30. apríla)
31. kolo: Bratislava – Trenčín (sobota, 7. mája)
32. kolo: Trenčín – Žilina (piatok, 13. mája)
33. kolo: Trenčín – Skalica (sobota, 21. mája)