Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Trenčania vyhrali vo Viedni 2:0, ale do skupinovej fázy postúpil Rapid

Trenčania po zápase ďakujú fanúšikom po skončení odvety play off Európskej ligy Rapid Viedeň - AS Trenčín, 25. augusta 2016 vo Viedni. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Tréner Rapidu prirovnal Trenčanov k horúcej platničke, na ktorej sa jeho hráči popálili. Za výkon svojich futbalistov sa nehanbí ani tréner Ševela, pretože zápas bol naozaj výborný.

Viedeň 26. augusta (TASR) - Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín nepostúpili do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017. V štvrtkovej odvete na pôde Rapidu Viedeň síce triumfovali 2:0, ale osudnou sa im stala vysoká prehra 0:4 v prvom zápase v Žiline.

Trenčania viedli v Allianz Aréne po góloch Jamesa Lawrenca a Jakuba Paura, ale škrt cez rozpočet im urobilo vylúčenie Janča krátko po zmene strán.

odveta play off EL UEFA 2016/2017:

Rapid Viedeň - AS Trenčín 0:2 (0:2)
Góly: 12. Lawrence, 35. Paur, ŽK: Schaub - Bala, Jančo, Paur, Holúbek, ČK: 53. Jančo po druhej ŽK. Rozhodoval: Stavrev (Maced.), 21.350 divákov.

zostavy a striedania:
Rapid Viedeň: Novota - Pavelic, Dibon, M. Hofmann, Auer - Močinič, Grahovac - Schaub (90.+2 Hofmann), Murg (46. Schwab), Traustason (83. Schrammel) - Joelinton
AS Trenčín: Šemrinec - Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek (84. Halgoš) - Ket (64. Madu), Lawrence - Paur, Jančo, Bala (79. Prekop) - Janga


Oba tímy aj vzhľadom na výsledok prvého zápasu nastúpili do odvety s pozmenenými zostavami. V tej domácej nechýbali autor žilinského hetriku Schaub či slovenský gólman Novota, tréner hostí Ševela poslal do brány namiesto Chovana skúsenejšieho Šemrinca.

V novučičkej Allianz Aréne sa hral od úvodu svižný futbal. Prvú šancu mali domáci, keď po ľavej strane unikol Joelinton, ale Šemrinec jeho strelu pohotovo vyrazil nohami. V 12. minúte udrelo na druhej strane a tentoraz aj gólovo. Lawrence účinne narušil rozohrávku súpera, po individuálnej akcii obišiel aj Dibona a umiestnenou strelou do ľavého dolného rohu prekonal Novotu - 0:1.



Trenčania vycítili šancu, do súpera búšili naďalej a po polhodine hry im vyšla akcia z ľavej strany. Po centri Holúbka, pre ktorého to bol posledný zápas za materský klub, sa presadil vo vzduchu Paur a zaznamenal premiérový gól v drese AS - 0:2.

Domáci kouč Büskens reagoval na polčasový výsledok striedaním, keď do hry poslal po zmene strán Schwaba, ktorý režíroval triumf v prvom zápase v Žiline. V 53. minúte ukončil nádeje Trenčanov na možnú senzáciu hlavný rozhodca Stavrev, ktorý vylúčil Janča a slovenský šampión musel dohrávať v desiatich. Hostia však zbrane nezložili a vytrvalo sa tlačili dopredu.

V 65. minúte nebezpečne hlavičkoval Janga, ale Novota jeho pokus do stredu brány s prehľadom kryl. V záverečnej dvadsaťminútovke už hral Trenčín vabank, čo domáci využívali na rýchle kontry. Po jednej z nich mohol skórovať Schaub, ktorý prešiel cez dvoch obrancov súpera, a až v poslednom momente ho zastavil Kleščík. V 81. minúte mohol prikrášliť výhru AS Paur, ale v závare pred Novotom neumiestnil loptu do siete.

Trenčan Jakub Holúbek (vpravo) a hráč Rapidu Viedeň Joelinton (uprostred), Trenčan Aliko Bala (vľavo) vo futbalovom zápase odvety play off Európskej ligy Rapid Viedeň - AS Trenčín, 25. augusta 2016 vo Viedni.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Domáci si v závere už postupový výsledok postrážili a po konečnom hvizde mohli oslavovať postup do skupinovej fázy EL. Trenčania sa so súťažou rozlúčili so cťou a cenným výsledkom z ihriska favorizovaného súpera.

hlasy po zápase (zdroj: TASR, TV Dajto):

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Výkon bol naozaj výborný a sympatický. Nemusíme sa zaň hanbiť. Hráčom som povedal, že ideme na víťazstvo a to sme splnili. Víťazstvo 'iba' 2:0 mrzí, ak by sme boli v plnom počte, bolo by to možno iné. Ale nebudem sa vyhovárať na rozhodcov. Musíme sa sústrediť už iba na našu ligu. Európa je kvalitou inde ako naša liga, o tom sme sa presvedčili aj dnes. Jeden príbeh sa skončil, ďalší pokračuje."

Mike Büskens, tréner Rapidu Viedeň: "V prvom rade chcem pogratulovať súperovi k výhre. My sme radi, že sme postúpili. Gratulujem aj snílkom, ktorí si mysleli, že aj dnes len my budeme strieľať góly. V úvode sme mali šance, ktoré sme nevyužilli. Potom nám súper z prvej strely na bránu strelil gól. Ani po druhom góle v našej sieti sme neboli dôslední, boli sme pasívni, slabí na lopte. Náš dnešný výkon prirovnám k tomu, ako som kedysi mojim deťom hovoril, aby sa nedotýkali horúcej platničky, pretože sa popália. Niečo také urobili dnes moji hráči."

Jakub Paur, stredopoliar AS Trenčín: "Dnes sme ukázali, že tím má charakter. Nezabalili sme to a hrali na víťazstvo. To sa nám podarilo a myslím, že môžeme odchádzať so zdvihnutými hlavami. Po červenej karte pre nášho hráča nám už dochádzali sily. Ja sám som mal šancu dať na 3:0, ale nepadlo to tam. Škoda, lebo záver mohol byť ešte veľmi zaujímavý."

Denis Jančo, stredopoliar AS Trenčín: "Išiel som do súboja, nevidel som hráča, ktorý bol za mnou. Dal som možno trošku vyššie nohu, on tam dal hlavu a rozhodca to posúdil tak, ako posúdil. Bohužiaľ, dostal som červenú kartu. Ako tím sme hrali dobre, dokázali sme si, že aj s takýmto kvalitným súperom dokážame hrať rovnocennú partiu. Bola to pre nás veľká škola a od tohto sa môžeme len odraziť do ďalších zápasov v lige."

Igor Šemrinec, brankár AS Trenčín: "Som rád, že sme splnili to, s čím sme sem prišli. Chceli sme zdramatizovať dvojzápas a to sa nám podarilo. Škoda červenej karty, ktorá nám dnes zobrala sily a najmä škoda prvého zápasu, v ktorom sme dostali veľa gólov. Som rád, že som na Rapide vychytal čisté konto, ale samozrejme mrzí to, že to nestačilo na postup."

Ján Novota, brankár Rapidu Viedeň: "Dnešný zápas nebol z našej strany dobrý, hoci sme sa naň pripravovali. Hovorili sme si, že hoci sme v prvom zápase vyhrali 4:0, musíme hrať aj doma na víťazstvo. Zaspali sme začiatok. Dôležité ale je, že sme postúpili do skupiny Európskej ligy. Nie sme radi, že sme prehrali, ale už je to preč."