Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Trenčín povedie Martin Ševela s poradcom a dvoma asistentami

Martin Ševela Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ševela ukončil profesionálnu hráčsku kariéru v zime minulého roka, následne sa vydal na trénerskú dráhu ako asistent v Trenčíne.

Trenčín 3. septembra (TASR) - Novým trénerom corgoňligového klubu AS Trenčín sa stal Martin Ševela s podporou holandského odborníka Petra Boeveho. Asistentami hlavného kormidelníka Trenčanov sa stala dvojica Vladimír Cifranič a Marek Dobiaš.

"Máme dôveru v trénera Ševelu. Od začiatku sme ho pripravovali ako kandidáta na hlavného trénera. Sme radi, že sa rozhodol prevziať zodpovednosť už teraz," povedal pre oficiálny web Róbert Rybníček, generálny manažér AS Trenčín.

Martin Ševela strieda na poste hlavného trénera Ľuboša Nosického, ktorý skončil pri kormidle pred 8. kolom Corgoň ligy po dohode s klubom. Ševela ukončil profesionálnu hráčsku kariéru v zime minulého roka, následne sa vydal na trénerskú dráhu ako asistent v Trenčíne. V sobotňajšom zápase si však ako hlavný tréner pripísal na osobné konto prvú prehru, keď jeho tím podľahol Ružomberku 0:1.

Realizačný tím mužstva spod hradu Matúša Čáka prešiel prvými veľkými zmenami od začiatku sezóny. Poradcom hlavného trénera sa stane holandský odborník Peter Boeve, funkcie asistentov prijali Vladimír Cifranič a Marek Dobiaš. Trénerom brankárov naďalej zostáva Roman Hodál. Ďalšie zmeny však nie sú vylúčené, keďže Martin Ševela nemá licenciu potrebnú na vykonávanie funkcie hlavného kormidelníka. "Uvedomujeme si, že papierovo nespĺňa potrebné náležitosti. Smerovanie nášho klubu je však práve teraz veľmi dôležité. Preto sa budeme snažiť nájsť schodné riešenie pre všetkých. O doplnení realizačného tímu budeme ešte uvažovať," doplnil Rybníček.



Prehľad trénerských zmien v Corgoň lige 2013/2014:

ŠK Slovan Bratislava: Samuel Slovák (skončil po 3. kole) - Jozef Valovič, Dušan Galis a Jozef Kontír (od 4. kola)

FC Nitra: Ladislav Šimčo (skončil po 7. kole) - Igor Demo a Jozef Pavlík (od 8. kola)

AS Trenčín: Ľuboš Nosický (skončil pred 8. kolom) - Martin Ševela (od 9. kola)