Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Trenčín musí v Izraeli streliť gól, Ševela: Budeme útočiť

Trenčan Jakub Paur sa teší po vyrovnávajúcom góle v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy AS Trenčín - Bnei Jehuda Tel Aviv, 13. júla 2017 v Myjave. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Odveta sa hrá vo štvrtok 20. júla v Izraeli.

Bratislava 14. júla (TASR) - Herne dominovali, ale opäť nezvládli úvod zápasu a napokon doplatili aj na slabšiu efektivitu. Futbalisti Trenčína v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2017/2018 strelili gruzínskemu Kutaisi 8 gólov, vo štvrtok na Myjave izraelskému Bnei Jehuda Tel Aviv len jeden. Preto sa zrodila v úvodnom súboji remíza 1:1. Odveta sa hrá vo štvrtok 20. júla v Izraeli.

Trenčania inkasovali už v 3. minúte z kopačky litovského útočníka Tel Avivu Nerijusa Valskisa. Zverenci trénera Martina Ševelu dokázali vyrovnať v 59. minúte po góle Jakuba Paura. Slovenský zástupca však ide do Izraela zvíťaziť a postúpiť, čo jasne deklarovali kouč Ševela aj jeho zverenci. "Oni tam boli naskladaní, mali tam postavený autobus. Ťažko sa cez to presadzuje. Ale momentálne už vieme, čo môžeme od nich očakávať v odvete. Musíme si to rozobrať a musíme nájsť nejaké štrbiny v ich formáciách, cez ktoré sa tam dostaneme. Ideme tam za víťazstvom a ideme si tam pre postup," povedal brankár Adrián Chovan a na margo zlých vstupov do súbojov dodal: "Žiaľ. Pozeráme si pred každým zápasom videá s tým, že musíme zachytiť úvod a stále sa nám to stáva. Napriek tomu musíme myslieť pozitívne a pozerať sa dopredu. Čaká nás ešte druhý polčas dvojzápasu. Myslím si, že je to veľmi hrateľný súper."

"Vstup do zápasu absolútne nebol dobrý. Prvá štandardná situácia v tretej minúte, nepokryli sme si hráčov v pokutovom území. Aďo ešte zareagoval na prvú šancu, proti druhej dorážke nemal šancu. Je to o osobnej zodpovednosti hráčov, na tomto musíme ešte pracovať. V posledných troch ostrých zápasoch sme dostali dva góly, oba zo štandardnej situácie, hneď na začiatku. Verím, že sa nám to podarí odstrániť. Ťažšie sa nám potom hralo. Súper hrozil z nepríjemných kontier, tie mali také smrteľné. Cez prestávku sme nie že potrebovali urobiť poriadok, ale trochu tvrdšie sme vstúpili do hráčov. V druhom polčase si už súper nič nevypracoval, boli sme dominantní, podarilo sa nám streliť vyrovnávajúci gól a mali sme aj ďalšie šance," hodnotil súboj Ševela, podľa ktorého zďaleka nie je o postupujúcom rozhodnuté: "Buďme skromní a pokorní, výsledok 1:1 nám dáva šancu ísť do odvety so vztýčenou hlavou a pobiť sa o postup do ďalšieho predkola. Presvedčili sme sa, že boli v defenzíve kompaktní a bol problém sa presadiť. Mali sme tlak, žiaľ nezvrátili sme to do víťazstva. Do odvety pôjdeme pozitívne nastavení."

Lodivod AS vie, kde jeho tím momentálne tlačí topánka, a že na pôde Tel Avivu bude musieť opäť hrať ofenzívne: "Zlepšiť sa musíme vo všetkých atribútoch. V defenzíve, aby sme neinkasovali. A musíme streliť gól v Izraeli, čo nám velí výsledok z domáceho zápasu. Budeme musieť hrať útočne. Nebudeme môcť hrať z nejakej zabezpečenej defenzívy. A poviem úprimne, to ani nevieme."

Kapitán "bielo-červených" Peter Kleščík podotkol, že až na úvod mali Trenčania oveľa viac z hry, no musia opäť nájsť gólový kľúč k bránke Bnei Jehuda: "Nezachytili sme opäť úvod stretnutia, hoci sme sa na to pripravovali. Nezvládli sme to už tretí zápas za sebou, to je na zamyslenie. Potrebujeme pracovať úplne inak od začiatku. Ale myslím si, že od piatej minúty sme prevzali kontrolu nad celým zápasom. Snažili sme sa rozbiť kompaktnosť súpera. Dostali sme sa možno do troch dobrých príležitostí, ale nepremenili sme ich. Zápas zostáva otvorený. Ak budeme takto pracovať a do toho dáme ešte väčšiu energiu a srdiečko, tak môžeme uspieť aj v Izraeli. S Kutaisi nám padlo všetko. Teraz chýbala efektivita. Tam potrebujeme udržať čisté konto, alebo streliť o jeden gól viac ako súper. Musíme si dať pozor na rýchly protiútok, to súper ukázal aj v prvom zápase. Má silné štandardky, ak toto ustrážime, môžeme ísť ďalej."