Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Trenčín s Ružomberkom zaváhal, Žilina sa dočkala výhry nad Senicou

Ružomberčan Andrej Lovás (uprostred) a dvojica Trenčanov Ryan Koolwijk (vľavo) a Stanislav Lobotka bojujú o loptu v zápase 6. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - MFK Ružomberok, 23. augusta 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčania mali ideálny vstup do zápasu a od úvodných minút udávali tempo zápasu.

Trenčín 23. augusta (TASR) - Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín si aj po 6. kole Fortuna ligy udržali neporazenosť, no nie stopercentnú bodovú úspešnosť. V nedeľňajšom dueli remizovali doma s MFK Ružomberok 1:1, keď sa o štvrtý nerozhodný výsledok pre hostí v tejto sezóne postaral v 63. minúte Andrej Lovás. Stal sa vôbec prvým hráčom, ktorý v prebiehajúcom ročníku prekonal Igora Šemrinca v trenčianskej bráne.

Trenčania mali ideálny vstup do zápasu a od úvodných minút udávali tempo zápasu. Z dvoch rohových kopov síce ešte nič nevyťažili, ale po centri Gubu osamotený Koolwijk bez problémov dopravil loptu za chrbát bezmocného Tofiloského – 1:0. V 12. min. mal druhý gól na kopačke Rundič, jeho tvrdá strela z priameho kopu však skončila na konštrukcii ružomberskej brány. Silnú štvrťhodinu Trenčína ukončil Bero, ktorý nedokázal využiť zaváhanie Tofiloského. Hostia sa postupom času dostali do zápasu a snažili sa byť domácim vyrovnaným súperom. Po dvadsiatich minútach hry mohol vyrovnať Maslo. Jeho hlavička po rohovom kope iba tesne minula ľavú tyč. Na opačnej strane osamotený Guba nastrelil iba gólmana. V 23. min. neváhal Lovás a prudkou strelou z 21 m poriadne natiahol Šemrinca. V závere polčasu chyboval Rosa, z uhla sa na bránu rútil Van Kessel, no trafil iba nohu gólmana. O chvíľu Bero zamotal hlavy obrancom a po kontakte s jedným z nich v šetnástke spadol, no hlavný rozhodca nariadil len odkop od brány.



Po prestávke sa Trenčín snažil čo najrýchlejšie pridať druhý úspech. Blízko k nemu mal Van Kessel, ktorý prudký center Čögleya usmernil iba do brvna. Aktivita na domácich kopačkách pokračovala naďalej, hostia spod Čebraťa sa museli mať na pozore. Z viacerých zaujímavých príležitostí ale domáci nedokázali skórovať, a tak udreli hostia. Najskôr Jakubka v ťažkej pozícii vychytal Šemrinec, následne sa k lopte dostal Lovás a umiestnenou strelou k tyči vyrovnal na 1:1. Séria Igora Šemrinca bez inkasovaného gólu sa napokon zastavila na čísle 513 minút. Hostia ožili a boli nebezpeční, naskytla sa im aj jedna dobrá brejková situácia, ktorú však gólom nezakončili. Pätnásť minút pred koncom vyskúšal šťastie z veľkej vzdialenosti Rundič a poriadne natiahol Tofiloského. Záverečný očakávaný tlak Trenčína sa nedostavil. Hostia si preto odviezli cenný bod, pričom mohli aj viac. To by ale striedajúci Jakubko v nadstavenom čase hlavičkou musel skórovať.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly: 5. Koolwijk - 63. Lovás. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Kleščík - J. Maslo, Boszorád, ČK: 90.+4 J. Maslo (po druhej ŽK), 2832 divákov

zostavy a striedania:
AS Trenčín:
Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Madu – Lobotka – Guba (67. Bala), Rabiu (67. Wesley), Bero, Van Kessel – Koolwijk (81. Holúbek)

MFK Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, J. Maslo, Rosa, Lupták – Nagy, Kružliak – Zošák, Ďubek (89. Masaryk), Faško (56. Jakubko) - Lovás (79. Cheptine)



Žilinčania vyhrali po troch rokoch nad Senicou


Futbalista domácej William Alves de Oliveira strieľa tretí gól Žilinčanov v zápase 6. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - FK Senica v Žiline 23. augusta 2015.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Tréner Adrián Guľa urobil v základnej zostave domácich oproti štvrtkovému pohárovému duelu s Bilbaom až poltucet zmien a úvodných desiatich minútach to bolo na hre Žilinčanov cítiť. Prvú šancu mal v 3. min. senický mladík Mráz, ale zblízka už nedokázal spracovať loptu tak, aby prekonal Volešáka. V 12. min. sa do dobrej príležitosti po Čmelíkovom priťuknutí hlavou dostal William, no loptu už nedokázal usmerniť medzi tri žrde. Oveľa bližšie ku gólu mal brazílsky strelec v 16. min., ale center Čmelíka z pravej strany poslal ľavačkou iba tesne vedľa pravej žrde Šullu. Seničania kontrovali v 18. min. Komarovým pokusom spoza 16-tky, po ktorom musel Volešák loptu vytesniť na roh. Z neho sa však lopta dostala opäť ku Komarovi a jeho tečovaná strela skončila za bezmocným gólmanom MŠK. Vyrovnať mohol znovu William, no ani jeho hlavička si v 24. min. si nenašla cestu do senickej siete. Po rohu v 33. min. a zmätkoch v 16-tke hostí sa dostal k zakončeniu Králik, ale trafil iba do ľavej spojnice Šullovej brány. V 41. min. vysunul Škvarka do šance Mihalíka, ktorý ponúkol vo veľkom vápne loptu do ešte výhodnejšej pozície Čmelíkovi, no Dolný ho zastavil iba za cenu faulu a červenej karty. Nariadenú penaltu kopol s prehľadom Škriniar a vyrovnal na polčasových 1:1.

Proti oslabeným hosťom poslal do druhého dejstva tréner domácich do útoku Jeliča, ale prvú nebezpečnú strelu vyslal v 47. min. Káčer, hoci len tesne vedľa brány. Jeličovi však stačilo iba deväť minút pobytu na ihrisku, aby vrátil za Šullu vyrazenú strelu Škvarku a poslal tak Žilinčanov do vedenia. O necelých desať minút navýšil žilinský náskok William, keď kĺzačkou zužitkoval dobrú prácu a prihrávku Škvarku. Domáci sa už bavili futbalom a po krásnej akcii sa cez Jeliča a Čmelíka mohol do streleckej listiny opäť zapísať William, no sám pred Šullom trafil v 70. min. iba senického gólmana. V 78. min. sa do listiny strelcov zapísal aj Čmelík, keď pri zadnej tyči umiestnil do brány center Mazáňa z ľavej strany, ktorý prešiel celou šestnástkou. Žilinčania ešte chceli umocniť svoje prvé domáce víťazstvo nad Senicou od roku 2012 aj ďalším gólom, no napriek snahe sa im to už nepodarilo.

MŠK Žilina – FK Senica 4:1 (1:1)
Góly:
42. Škriniar (z 11 m), 54. Jelič, 63. William, 78. Čmelík – 19. Komara. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Kadlec, Mazáň – Kontár, Krč, ČK: 41. Dolný (Senica), 2303 divákov.

zostavy a striedania:

Žilina:
Volešák – Kadlec, Králik, Škriniar (68. Bénes), Mazáň – Káčer (80. Paur), Pečovský – Škvarka – Čmelík, William, Mihalík (46. Jelič)

Senica: Šulla – Kontár (35. Krč), Pavlík, Pillár, Čunta – Hromada – Kosorín, Komara, Dolný – Hlohovský – Mráz (43. Otrísal)


Hlasy po zápase:
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina:
„Podali sme veľmi solídny výkon, v prvej časti síce ešte nie efektívny, ale v druhom polčase absolútne jednoznačný. Nepremenili sme ešte veľké množstvo zaujímavých šancí. Som rád za víťazstvo a veľmi si ho vážim. Podarilo sa nám vyrotovať zostavu, priestor dostali aj iní chlapci a odpracovali to veľmi slušne, čo je pridaná hodnota zápasu.“

Eduard Pagáč, tréner FK Senica: „Zápas by som rozdelil na úsek do červenej karty, penalty a gólu, kedy bol zápas obojstranne slušný. Od nášho vylúčenia to bolo iba o našej húževnatosti a o tom, či dokážeme ustáť niektoré situácie. Nepodarilo sa nám to hneď v úvode druhého polčasu, a potom to bolo už len o útočných vlnách domácich a našej obrannej fáze. Na druhej strane niektorí chalani dokázali aj v oslabení ukázať veľkú kvalitu, vedeli podržať loptu a ísť do hry, iní zase potrebujú pracovať na tom, aby sa dostali na úroveň ligovej top výkonnosti.“