Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Trenčín i Slovan sú už iba krok od postupu do semifinále

Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dukla Trenčín aj Slovan Bratislava vyhrali štvrtý zápas štvrťfinálových súbojov Tipsport extraligy. Trenčín si poradil s Popradom doma 3:0 a Slovan zdolal Žilinu na jej ľade 5:2.

Žilina 14. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v stredajšom štvrtom zápase 1/4-finále play off extraligy na ľade Žiliny 5:2 a v sérii vedú už 3:1. Posledný postupový krok tak môžu urobiť už v najbližšom zápase v piatok na vlastnom ľade.


MHK DOXXbet Žilina - Slovan Bratislava 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly: 21. Sivák (Róbert Huna), 51. Devečka (Richard Huna, Róbert Huna) - 4. Hudec (Kukumberg), 10. Švarný (Hudáček), 25. Skokan (Buc), 55. Buc (Bartánus, Lipiansky), 56. Bakoš. Rozhodovali: Lauff, Lokšík - Šefčík, Výleta, vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše Róbert Huna a Troliga (obaja Žilina) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1.
/stav série 1:3/

MsHK DOXXbet Žilina: Laco - Devečka, Kudělka, Harant, Dlouhý, Houdek, Ďurkech, Krčula, Staňo - Sivák, Róbert Huna, Richard Huna - Sýkora, Nemec, Stupka - Smotrila, Drevenák, Drábek - Linet, Troliga, Kubiš

Slovan: Karhunen - Švarný, Dobroň, Ďatelinka, Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch, Jass, Kozák - Hudáček, Lipiansky, Bartánus - Kukumberg, Bulík, Hudec - Skokan, Sloboda, Bakoš - Harvey, Preisinger, Buc



V opatrnom úvode zaujal len pokus Skokana, ktorý Laco bez problémov kryl. V 4. minúte už belasí ako blesk z jasného neba udreli. Kukumberg vyhral vhadzovanie a Hudec bez prípravy prestrelil domáceho brankára. V polovici tretiny napriahol v početnej výhode na modrej čiare Švarný a Slovan vyhrával o dva góly. Žilina mohla skorigovať v nasledujúcej presilovej hre. Nemec však puk zblízka do siete nepretlačil a Ďurkech nikým nekrytý spomedzi kruhov minul pravú žrď.

Do prostrednej časti vstúpili domáci raketovo. Už po piatich sekundách vystrelil Sivák, Karhunen si lapačkou na puk siahol, ale ten prepadol za jeho chrbát. Radosť domácich trvala len do 25. minúty, kedy vo vlastnom oslabení unikol Buc a po jeho prihrávke už Skokan nemal problém poslať puk za Laca. V polovici duelu strieľal po Sivákovom priklepnutí Richard Huna, Karhunen bol tentoraz pozorný. Aj v ďalšom priebehu pokračovala snaha domácich hokejistov, ktorí sa ale proti fyzicky vyspelému súperovi nedokázali výraznejšie presadiť. Tretie dejstvo začali vlci zostra. Blafák Richarda Hunu po individuálnej akcii Karhunen zmaril. Následne mali domáci 80-sekundovú výhodu presilovej hry o dvoch hráčov, ale Slovanisti sa dokázali ubrániť. V 51. minúte však Karhunen neudržal puk po strele Richarda Hunu a Devečka vrátil Žilinčanov do hry. Lenže o štyri minúty nestihol Laco spojiť betóny po strele Buca a hostia viedli o dva góly. Navyše, o osemdesiat sekúnd neskôr chladnokrvne zakončil svoj samostatný únik Bakoš. Belasí zvíťazili 5:2 a v sérii vyhrávajú už 3:1.

Hlasy trénerov:Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Mali sme zlý vstup do zápasu. Bolo tam priveľa opatrností, inkasovali sme dva rýchle góly. Proti súperovi ako je Slovan sa to doťahuje veľmi ťažko. Hoci sme strelili kontaktný gól, urobili sme veľkú chybu vo vlastnej presilovke a súper nám opäť odskočil. Celkovo sme urobili veľa individuálnych taktických chýb, ktoré nás stáli lepší výsledok."

Jan Neliba, tréner Slovana: "My sme sa chceli poučiť zo včerajška a vstúpiť do zápasu lepšie. Podarilo sa nám to, išlo sme rýchlo do vedenia. Domácim sa podarilo znížiť po lacnom góle. My sme však mali dosť šancí, aby sme súperovi odskočili na vyšší rozdiel. Som rád, že sme tu získali aspoň jedno víťazstvo. Doma sa musíme snažiť hrať pozorne a využiť našu aktuálnu formu."

Foto: TASR/Milan Kapusta


Dukla Trenčín - HK AutoFinance Poprad 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)


Góly: 12. Fabuš, 58. Tybor (Tvrdoň, Sojčík), 60. Fabuš (Pardavý). Rozhodovali: Müllner, D. Konc - Stano, M. Orolin, vylúčení: 5:10, navyše: 60. Kopecký - 60. Kramár (5+DKZ za údery), presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4850 divákov.

/stav série 3:1/

Zostavy:Dukla Trenčín: Kováč - Gabriš, Biro, Hlubuček, Nemčík, Trefný, Bednár, Fojtík, Nechala - Pardavý, Melichárek, Fabuš - Gašparovič, Šťastný, Daňo - Tybor, Tvrdoň, Sojčík - Mikula, Filo, Kopecký.

HK AutoFinance Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, Kramár, Malina - Vandas, Koskinen, Kuľha - Svitana, Balán, Vaic - Svačina, Strömberg, Rapáč - Škovira, Takáč, Homa.


Hlasy trénerov

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Naši hráči dnes neboli až tak aktívni, ale i tak som veľmi spokojný s ich výkonom a najmä brankára Vladimíra Kováča."

Ladislav Svozil, tréner Popradu: "V dnešnom zápase sme boli dôraznejší, chýbal nám však väčší počet striel na súperovu bránu. V ďalšom zápase sa budeme snažiť o zlepšenie výkonu a chceme znížiť sériu na 3:2."


Do štvrtého štvrťfinálového zápasu play off extraligy nastúpili obe mužstvá s plným výkonom o zvýšenie, alebo vyrovnanie série. Už v polovici 4. minúty dostali príležitosť domáci presilovou hrou, ale Popradčania sa úspešne ubránili vyhadzovaním pukov z obranného pásma. Behom štyroch minút mali Trenčania po oslabení viacero gólových príležitostí, ale bez výsledku. V 12. minúte dostal puk na hokejku Peter Fabuš a strelil prvý gól domácich. O tri minúty neskôr mali Popradčania viacero príležitostí vyrovnať. V druhej tretine bol aktívnejším tímom Poprad, no smerom k bránke efektívny nebol. Hra v druhej polovici duelu získala na intenzite, gólových akcií sa však diváci v prostrednej časti nedočkali. V polovici 43. minúty dostal Fojtík na hokejku puk pomedzi dvoch popradských obrancov, ale jeho zakončenie bolo neúspešné. V polovici 48. minúty počas presilovej hry mohli dať hostia gól do prázdnej bránky, ale vytúžené vyrovnanie ani tento moment nepriniesol. Trenčanom sa nevydarila ani piata presilová hra v 52. minúte. V čase 17:59 po zlej rozohrávke brankára Melicherčíka trafil Tybor puk do prázdnej brány, asistovali mu Tvrdoň a Sojčík. V 59. minúte odvolali hostia brankára a do prázdnej brány dal po prihrávke Pardavého tretí gól Fabuš. Trenčín tak zaslúžene získal tretie víťazstvo v štvrtom štvrťfinálovom zápase.