Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Tréner Bielsa stratil nervy, jeho budúcnosť v Bilbau neistá

Marcelo Bielsa Foto: TASR/Martin Baumann

Juhoamerický kouč stratil nervy po návrate hráčov z dovoleniek, pretože sa mu nepáčila situácia na štadióne Lezama.

Bilbao 7. júla (TASR) - Po nečakanom predsezónnom incidente je budúcnosť trénera Marcela Bielsu v španielskom klube Athletic Bilbao neistá. Argentínsky odborník totiž ostro skritizoval renovačné práce pri obnove baskického štadióna, ktoré negatívne ovplyvňujú prípravu na novú sezónu. Následne sa Bielsa spoločne s vedením klubu verejne ospravedlnili.

Juhoamerický kouč stratil nervy po návrate hráčov z dovoleniek, pretože sa mu nepáčila situácia na štadióne Lezama. Práve kvôli spomínaným stavebným prácam mal v piatok stretnutie aj krížový štáb španielskej futbalovej Primera division. Bielsa mal neskôr súkromný rozhovor s prezidentom klubu Josuom Urrutiaom, ktorého výstupy sa však do médií nedostali a tak sa len potvrdili špekulácie o možnom odchode skúseného kouča.

Bielsa sa vo štvrtok na dlhej tlačovej konferencii ospravedlnil za svoje reakcie, ale súčasne dodal, že kritikou dodávateľov modernizácie štadióne len bránil záujmy baskického klubu. V podobnom duchu sa zachovalo aj vedenie Athletica Bilbao, ktoré sa neskôr dištancovalo od všetkých vyjadrení Bielsu na adresu prestavby futbalového stánku. "Vedenie klubu sa verejne ospravedlňuje za poškodenie dobrého mena, ktoré utrpela stavebná spoločnosť a jej robotníci výrokmi zamestnanca Athletica Bilbao," uvádza sa v stanovisku klubu.

Bývalý tréner Argentíny a Čile prerobil v relatívne krátkom čase tím Athletica Bilbao z bojovného mužstva s dôrazom v osobných súbojoch, na kreatívny kolektív s variabilným ofenzívnym zakončením a snahou o častejšie držanie lopty. V minulej sezóne sa napokon baskický klub dostal aj cez bratislavský Slovan v skupinovej fáze až do neúspešného finále Európskej ligy, kde prehral s Atleticom Madrid. Za kratší koniec ťahal aj s FC Barcelonou vo finále španielskeho Kráľovského pohára.