Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Tréner Bowness dočasne opustil Jets, jeho manželku hospitalizovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Winnipeg odohral v tejto sezóne päť duelov, pričom zvíťazil len v dvoch.

Winnipeg 24. októbra (TASR) - Zámorský hokejový klub Winnipeg Jets uvoľnil z rodinných dôvodov trénera Ricka Bownessa. Jeho manželka Judy dostala záchvat a hospitalizovali ju v nemocnici, kde sa podrobuje ďalším vyšetreniam.

Klub NHL na základe toho umožnil šesťdesiatosemročnému kanadskému koučovi, aby mohol odísť za manželkou a podporiť ju. Dočasným koučom bude do návratu Bownessa asistent Scott Arniel. "Myšlienkami a modlitbami sme s Judy a Rickom. Je to pre nich teraz veľmi ťažké obdobie," uviedol Arniel podľa oficiálnej klubovej webstránky.

Winnipeg odohral v tejto sezóne päť duelov, pričom zvíťazil len v dvoch. Hráči Jets privítajú v noci na stredu St. Louis Blues a podporu svojmu hlavnému trénerovi a jeho rodine by radi prejavili víťazstvom. "Najväčšia vec, ktorú môžeme pre neho urobiť, je predviesť dobrý výkon na ľade a umožniť mu byť s manželkou. To je kultúra, ktorú sme tu podľa mňa vybudovali. Všetci sme jej súčasťou a keď niekto niečím prechádza, cíti to aj zvyšok tímu," povedal obranca Josh Morrissey.