Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Tréner Brém je podozrivý, že použil falošný covid pas, v klube skončil

Na archívnej snímke z 30. októbra 2021 tréner druholigového nemeckého futbalového klubu Werderu Brémy Markus Anfang odpovedá na otázky novinárov v Brémach. Foto: TASR/AP

Prokuratúra v Brémach v piatok potvrdila, že začala vyšetrovanie proti Anfangovi. Úrad verejného zdravotníctva podal voči nemu trestné oznámenie.

Brémy 20. novembra (TASR) - Markus Anfang odstúpil z funkcie trénera futbalistov Werderu Brémy, pretože je podozrivý z falšovania potvrdenia o očkovaní proti koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Kouč druholigového nemeckého klubu vo vyhlásení uviedol: "Vzhľadom na mimoriadne stresovú situáciu pre klub, moju rodinu a mňa som sa rozhodol, že končím na pozícii trénera Werderu Brémy. Požiadal som preto zodpovedné osoby, aby okamžite ukončili moju zmluvu a oni mi vyhovaeli."

Prokuratúra v Brémach v piatok potvrdila, že začala vyšetrovanie proti Anfangovi. Úrad verejného zdravotníctva podal voči nemu trestné oznámenie. Anfang predstaviteľom klubu povedal, že je plne zaočkovaný a že nepoužil falošný certifikát.