Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tréner Coleman opustí waleskú lavičku až po MS 2018

Na snímke tréner Walesu Chris Coleman počas tréningu pred zápasom B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Walesom a Slovenskom 10. júna 2016 vo francúzskom Bordeaux. Foto: TASR/Michal Svítok

Coleman trénoval waleské národné mužstvo od januára 2012.

Cardiff 9. júla (TASR) - Tréner Chris Coleman povedie waleskú futbalovú reprezentáciu až do majstrovstiev sveta v roku 2018 v Rusku. Po šampionáte post opustí bez ohľadu na to, či sa jeho tím na MS kvalifikuje alebo nie.

"Som si istý, že to bude môj záverečný kvalifikačný cyklus," vyslovil sa 46-ročný kouč, ktorý na EURO 2016 doviedol ostrovný tím senzačne až do semifinále. "V tom čase budem vykonávať funkciu už šesť alebo sedem rokov, čo je dosť dlhé obdobie," citovala agentúra dpa trénera po návrate reprezentačného mužstva do Cardiffu.

Coleman trénoval waleské národné mužstvo od januára 2012 a podarilo sa mu s ním premiérovo prebojovať na ME. Tím okolo Garetha Balea a Aarona Ramseyho dokázal na európskom šampionáte vo Francúzsku zdolať Slovensko (2:1), Rusko (3:0), Severné Írsko (1:0) i Belgicko (3:1), jeho spanilú jazdu zastavilo až v semifinále Portugalsko, ktorému podľahol 0:2.