Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner dvadsaťjednotky Hapal na zraze pred Tureckom: Už ideme na ostro

Na snímke tréner SR 21 Pavel Hapal. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mladí Slováci sú lídrom kvalifikačnej 8. skupiny. Rovnako ako druhé Holandsko majú na konte 9 bodov, ale o zápas menej.

Myjava 24. marca (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal privítal na štvrtkovom zraze pred kvalifikačným duelom s Tureckom o postup na ME 2017 výrazne obmenený káder oproti stredajšiemu súboju s Estónskom "23". Z tímu, ktorý na úvod Challenge Trophy zdolal v Senici súpera bez problémov 4:0, má Hapal k dispozícii už len dvoch brankárov a troch hráčov do poľa.

Mladí Slováci sú lídrom kvalifikačnej 8. skupiny. Rovnako ako druhé Holandsko majú na konte 9 bodov, ale o zápas menej. "Oranjes" pritom už dvakrát dokázali zdolať (vonku 3:1 a doma 4:2). Na budúcoročný šampionát v Poľsku postúpia priamo deviati víťazi skupín a do baráže štyria najlepší z druhých miest.

"Je tu teraz úplne iné mužstvo ako vo včerajšom zápase. Po ňom sme spokojní, ale vieme, že teraz nás už čaká ostrý kvalifikačný zápas. A na ten sa chceme dobre pripraviť. Turci sú nepríjemný súper, mali sme možnosť ich sledovať v zápase doma s Holandskom. Ten síce prehrali 0:1, ale hrali dobre najmä v druhom polčase. A tak nás čaká veľmi ťažký duel. Verím, že sa dobre pripravíme a zvíťazíme," povedal na zraze český kormidelník.

Slováci sú podľa papiera favoritom, Hapal to však nepreceňuje. "Sme prví v tabuľke, ale Turci majú o zápas menej. Rozhodovať sa bude na ihrisku, takže kto je favorit nie je podstatné."

Zdravotný stav tímu má realizačný tím zmapovaný, menší problém hlásil Jaroslav Mihalík. "S chlapcami komunikujeme už asi 14 dní. Po súťažnom víkende by tu nemal byť žiadny veľký problém. Mihalík mal trochu problém s členkom, ale veríme, že to bude v poriadku," dodal Hapal.

"Očakávame ťažký zápas proti dobrému súperovi. Radi by sme vzadu uhrali nulu a strelili nejaké góly. Je to jeden z kľúčových zápasov, ak sa nám ho podarí zvládnuť, budeme vo výbornej pozícii," povedal obranca belgického Lokerenu Branislav Niňaj.

Súboj s Tureckom sa bude hrať v Myjave v utorok 29. marca, výkop je stanovený na 17.45 hod. V priamom prenose ho bude vysielať TV Dajto.

Nominácia SR 21 na Turecko 21:

brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (Fulham FC)
obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Róbert Mazáň (MŠK Žilina), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Valjent (Ternana Calcio), Branislav Niňaj (KSC Lokeren OV), Ľubomír Šatka (York City FC)
stredopoliari: Matúš Bero (AS Trenčín), Jakub Hromada (FK Senica), Martin Chrien, Tomáš Brigant (obaja FC Zbrojovka Brno), Jaroslav Mihalík (SK Slavia Praha), David Ivan (Sampdoria Janov), Albert Rusnák (FC Groningen), Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland)
útočníci: Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava), Pavol Šafranko (ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Vestenický (MKS Cracovia Krakov)

Náhradníci:

brankár: Matúš Kira (MFK Zemplín Michalovce)
obrancovia: Denis Vavro, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava), Juraj Chvátal (1. FC Slovácko)
stredopoliari: Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Tomáš Huk (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Matúš Opatovský (AS Trenčín), Denis Duga (Spartak Myjava), Michal Faško (MFK Ružomberok), Róbert Kovaľ (FK Dukla Praha), Miroslav Gregáň (FK Teplice), Lukáš Haraslín (Lechia Gdaňsk)
útočníci: Róbert Polievka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jakub Kosorín (FK Senica)