Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner Kozák mapuje v Turecku výkony reprezentačných adeptov

Na snímke tréner Slovenska Ján Kozák Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák spolu s asistentom Štefanom Tarkovičom v týchto dňoch absolvujú pozorovateľskú v Turecku, ktorej cieľom je mapovanie výkonnosti hráčov.

Antalya 9. februára (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák spolu s asistentom Štefanom Tarkovičom v týchto dňoch absolvujú pozorovateľskú v Turecku, ktorej cieľom je mapovanie výkonnosti hráčov.

Spolu so šéfmi realizačného A-tímu odcestoval do "krajiny polmesiaca" aj asistent reprezentácie do 21 rokov Oto Brunegraf. "Je skvelé, že v krátkom časovom úseku a na jednom mieste máme možnosť vidieť veľké množstvo zápasov. Tímy hrajú proti kvalitným súperom a hráči, ktorí prichádzajú do úvahy pre reprezentáciu, majú možnosť ukázať svoj potenciál v zápasoch bez tlaku na výsledok," uviedol pre oficiálnu stránku SFZ Štefan Tarkovič.

Tréneri si pozreli, alebo ešte len pozrú, zápasy ôsmich slovenských fortunaligových tímov (Trenčín, Slovan, Myjava, Trnava, Podbrezová, Ružomberok, Dunajská Streda, Zlaté Moravce). Taktiež videli v akcii aj Duklu Praha a Slovan Liberec (Štetina, Považanec, Hroššo, Breznaník, Bakoš) a ich pozornosti neunikol ani Lukáš Tesák (Kajrat Almaty). Okrem zápasov je čas aj na stretnutie a rozhovory s hráčmi a trénermi. Z Turecka sa reprezentačná ekipa vracia 12. februára.