Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Tréner Kraijenhof, ktorý pomohol Volkovi sa predstaví v Košiciach

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jozef Poliak

V minulosti trénoval šprintérky ako Merlene Otteyová (Jamajka), Nelli Coomanová (Holandsko), Sandra Farmerová-Patricková (USA) či Mary Onyaliová (Nigéria).

Bratislava 5. mája (TASR) - Atletický tréner Henk Kraijenhof sa vo štvrtok 8. júna zúčastní na podujatí 8. ročníka JBL Jump Fest v Košiciach. V minulosti trénoval šprintérky ako Merlene Otteyová (Jamajka), Nelli Coomanová (Holandsko), Sandra Farmerová-Patricková (USA) či Mary Onyaliová (Nigéria). Kraaijenhof pomáhal cenným radami trénerke Nadi Bendovej po zranení Jána Volka v úvode vlaňajšej sezóny.

Šesťdesiatsedemročný bývalý šprintér bude hlavným ťahákom novej, vzdelávacej časti košického mítingu v centre mesta. "Téma prednášky legendárneho kouča znie "Testovanie a tréning výbušnej sily pri šprinte a skokoch". Prvá časť bude teoretická a po nej budú nasledovať praktické ukážky špeciálnych cvičení. Účastníci celodenného školenia získajú certifikát. Očakávame veľký záujem trénerov zo zahraničia i zo športov mimo atletiky, kde je dôležitá výbušná sila," informoval Peter Samuelis, marketingový riaditeľ JBL Jump Fest podľa portálu atletika.sk.

Prednáška holandského odborníka bude 7. júna predbežne od 9.00 do 17.00 na športovisku na Alžbetinej ulici a prednáškovej miestnosti na UPJŠ v centre Košíc. Kapacita je obmedzená, preto je potrebné prihlásiť sa čím skôr prostredníctvom webovej stránky podujatia. "Náš dlhodobý zámer je vytvoriť v Košiciach niekoľkodňový atletický festival, ktorý bude mať svoju športovú, spoločenskú aj vzdelávaciu časť. Pre účastníkov mítingu a aj pre športových odborníkov vzniká paralelná vzdelávacia časť s názvom JBL Jump Fest Academy," vysvetlil zakladateľ podujatia Stanislav Návesňák, bývalý výborný československý bežec na 400 m prekážok pre atletika.sk.

Ôsmy ročník má v kalendári Svetovej atletiky (World Athletics) pre rok 2023 bronzový štatút seriálu World Athletics Continental Tour. Z ďalších slovenských vrcholných atletických podujatí majú štatút ešte chodecká Dudinská päťdesiatka (zlatý), míting P-T-S (strieborný), Banskobystrická latka (strieborný), chodecká Záhorácka dvadsiatka (bronzový), halový míting Elán (challenger), MMM (World Athletics Elite Label) a ČSOB Bratislava Marathon (World Athletics Label).

Organizátori z o. z. Atletika Košice s podporou mesta Košice a Košického samosprávneho kraja nezabudli ani na malých adeptov atletiky. Mládežnícke súťaže v rámci JBL Jump Fest-u 2023 sa uskutočnia v stredu 7. júna.