Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tréner Leicestru Ranieri: Najväčším favoritom na titul je Tottenham

Claudio Ranieri Foto: TASR/AP

Ranieriho zverenci sú najväčším prekvapením súťaže, v konkurencii tradičných veľkoklubov vedú tabuľku so ziskom 56 bodov.

Londýn 1. marca (TASR) - Tréner futbalistov Leicestru City Claudio Ranieri si myslím, že najväčším favoritom na zisk titulu v anglickej Premier League je Tottenham. Hotspur strácajú na vedúci Leicester dva body, do konca sezóny zostáva jedenásť kôl.

Ranieriho zverenci sú najväčším prekvapením súťaže, v konkurencii tradičných veľkoklubov vedú tabuľku so ziskom 56 bodov. Taliansky kouč vytrvalo odmieta, že "líšky" pod jeho vedením smerujú za titulom. "Od začiatku sezóny som hovoril, že našim hlavným cieľom je záchrana. Pozícia, v ktorej sa akutálne nachádzame, je vynikajúca, ale stále to nie sme my, kto je favoritom na titul. Podľa mňa to je Tottenham," vravel Ranieri, ktorého tím v utorkovom súboji 28. kola privíta West Bromwich Albion.

Kormidelník WBA Tony Pulis naopak verí, že Leicester dotiahne svoju spanilú jazdu až do víťazného konca. "Pre anglický futbal by to bolo skvelé. Rozdiely medzi veľkými klubmi s masívnymi rozpočtami a tými ostatnými sa v posledných rokoch iba zväčšoval. Každý je rád, ak uspeje niekto menší, nečakaný víťaz. Dúfam, že City sa to podarí," dodal Pulis.