Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Tréner Litvy László oznámil nomináciu: ' Slováci sú vonku nebezbeční '

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kvalifikačnéhé stretnutie o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2014 medzi Litvou a Slovenskom sa odohrá 7. septembra 2012 vo Vilniuse.

Vilnius 29. augusta (TASR) - Tréner futbalistov Litvy Csaba László zverejnil v stredu nomináciu na kvalifikačné duely MS 2014 doma proti Slovensku a vonku s Gréckom. Kouč chce ostrý štart 7. septembra vo Vilniuse zvládnuť víťazne, ale jedným dychom upozorňuje na kvalitu slovenského tímu.

"Mojim cieľom vždy bolo a bude vyhrať. Ale nečaká nás ľahký štart. Slováci boli pred dvoma rokmi na MS a väčšina z ich kádra hráva v zahraničí, dokonca v kluboch ako Liverpool, Neapol, či Zenit Petrohrad," upozornil kormidelník Litvy. "Je to fyzicky vyspelý tím, ktorý disponuje dobrým protiútokom a nebezpečný je aj pri štandardkách."

Tréner László má obavy najmä z výsledkov Slovákov na ihriskách súperov. "Je to tím, ktorý doma nehrá dobre, ale veľmi nebezpečný je na ihriskách súperov. V tomto roku Slováci dokázali vyhrať v Turecku i Dánsku, predtým napríklad aj v Rusku," dodal kouč pre oficiálnu stránku Litovského futbalového zväzu.


Nominácia Litvy na kvalifikačné duely so Slovenskom a Gréckom:

brankári: Žydrunas Karčemarskas (Gaziantepspor), Ernestas Šetkus (Botev Plovdiv), Giedrius Arlauskis (Rubin Kazaň)

obrancovia: Arunas Klimavičius (Aktobe), Tadas Kijanskas (Korona Kielce), Marius Žaliukas (Hearts), Vytautas Andriuškevičius (Lechia Gdaňsk), Valdemar Borovskij (Suduva), Georgas Freidgeimas (Žalgiris Vilnius), Vaidas Slavickas (Suduva)

stredopoliari: Deividas Šemberas (Alania Vladikavkaz), Deividas Česnauskis (FC Baku), Edgaras Česnauskis (FK Rostov), Ramunas Radavičius (Žalgiris Vilnius), Mindaugas Panka (Ruch Chorzow), Saulius Mikoliunas (Arsenal Kyjev), Gediminas Vičius (Šachťor Karaganda), Arvydas Novikovas (Hearts)

útočníci: Tomas Danilevičius (Juve Stabia), Darvydas Šernas (Zaglebie Lubin), Andrius Velička (AZAL Baku), Tadas Labukas (Skonto Riga), Deivydas Matulevičius (Pandurii)