Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner Litvy Pankratjevas po neúspešnej kvalifikácii rezignoval

Litovskí hráči, archívne foto Foto: FOTO TASR/AP

Litovci v eliminácii o postup na ME nazbierali v desiatich zápasoch rovnaký počet bodov a v E-skupine obsadili predposlednú piatu priečku.

Vilnius 13. októbra (TASR) - Tréner litovskej futbalovej reprezentácie Igoris Pankratjevas bezprostredne po pondelkovej domácej prehre s Anglickom (0:3) v záverečnom zápase kvalifikácie EURO 2016 odstúpil zo svojej funkcie. Odchod z národného tímu, v ktorom pôsobil uplynulé tri roky, oznámil na pozápasovej tlačovej konferencii.

"Všetko má svoj koniec. Toto je koniec kvalifikácie a koniec môjho pôsobenia pri mužstve. Odstupujem," uviedol 51-ročný kouč pred novinármi a následnej z tlačovky bleskovo odišiel.

Pankratjevas pracoval od marca 2012 pri reprezentácii ako asistent, počas kvalifikácie MS 2014 ho v septembri 2013 povýšili na hlavného trénera. Litovci v eliminácii o postup na ME nazbierali v desiatich zápasoch rovnaký počet bodov a v E-skupine obsadili predposlednú piatu priečku, keď skončili za Anglickom, Švajčiarskom, Slovinskom a Estónskom. Za sebou nechali iba beznádejne posledné San Maríno.