Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tréner Mancini nechce meniť zloženie útoku Manchesteru City

Roberto Mancini Foto: TASR/AP

Počas letnej prestávky sa hovorilo o tom, že by z kádra úradujúceho anglického šampióna odišli Carlos Tevez a Edin Džeko.

Manchester 12. augusta (TASR) - Tréner futbalistov Manchesteru City Roberto Mancini sa nechystá meniť zloženie svojho útoku. Vyhlásil, že so štvoricou útočníkov, ktorých má teraz k dispozícii, je spokojný a očakáva, že všetci ostanú v klube.

Počas letnej prestávky sa hovorilo o tom, že by z kádra úradujúceho anglického šampióna odišli Carlos Tevez a Edin Džeko, záujem vraj bol aj o talianskeho reprezentanta Maria Balotelliho.

Mancini však vyhlásil, že chce, aby toto trio ostalo v klube, spolu s agentínskym útočníkom Sergiom Agüerom má jeho plnú podporu. "V minulej sezóne sme strelili 93 gólov, s touto štvoricou som spokojný. Ostanú tu,“ povedal denníku The Sun.

V minulej sezóne sa najviac hovorilo o Tevezovi, ktorý veľkú časť roka nehral pre spory s vedením klubu, na niekoľko mesiacov sa dokonca vrátil do Argentíny. Kanonier sa však potom pripojil k tímu a pomohol mu na ceste k titulu, proti Norwichu strelil hetrik.

Mancini hovorí, že je veľmi spokojný s jeho prístupom počas predsezónnej prípravy. "Jeho prístup je skvelý, teraz si ho musí udržať,“ poznamenal taliansky tréner.

Tevez nastúpil aj v základnej zostave v zápase Community Shield proti Chelsea Londýn, ktorým sa začala anglická klubová sezóna.