Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tréner McClaren skončil na lavičke Newcastlu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Meno McClarenovho nástupcu nie je zatiaľ známe. Podľa britských médií by ho mohol na poste nahradiť bývalý tréner Liverpoolu, SSC Neapol či Realu Madrid Rafael Benitez.

Newcastle 11. marca (TASR) - Vedenie anglického futbalového klubu Newcastle United v piatok s okamžitou platnosťou prepustilo trénera Stevea McClarena. Reagovalo tak na zlé výsledky tímu v Premier League, v ktorej "straky" aktuálne okupujú 19. miesto v 20-člennej tabuľke.

Severoanglický klub zažíva nevydarený ročník, v ktorom sa nad ním vznáša hrozba zostupu. McClaren bol pod tlakom už niekoľko týždňov, definitívne mu "zlomila väz" sobotňajšia domáca prehra s Bournemouthom (1:3). "Po prehre s Bournemouthom strávil klub istý čas, aby prehodnotil svoju pozíciu a dnes rozhodol, že pôsobenie Stevea McClarena sa s okamžitou platnosťou skončilo. O tejto možnosti sme uvažovali už niekoľko dní, cítili sme, že takýto dlhý čas je potrebný na vydanie takého zásadného verdiktu. Ospravedlňujeme sa hráčom i fanúšikom za neistotu, ktorú to spôsobilo," uviedlo vedenie Newcastlu United v oficiálnom stanovisku, ktoré sprostredkovala agentúra dpa.

McClaren vydržal na lavičke iba deväť mesiacov. Newcastle pod jeho vedením vyhral len deväť z uplynulých dvanástich ligových stretnutí. Na konte má aktuálne 24 bodov z 28 zápasov. V tejto fáze sezóny nikdy nebol v tabuľke tak nízko, ako je tomu v súčasnosti. "Cítili sme, že zmena bola potrebná, aby sme si zachovali príslušnosť v Premier League aj v budúcej sezóne," uviedol športový riaditeľ Lee Charnley.

Meno McClarenovho nástupcu nie je zatiaľ známe. Podľa britských médií by ho mohol na poste nahradiť bývalý tréner Liverpoolu, SSC Neapol či Realu Madrid Rafael Benitez.