Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tréner Oremus vydržal na striedačke Karlových Varov iba tri mesiace

Na archívnej snímke tréner Peter Oremus Foto: TASR/Branislav Račko

Klub z kúpeľného mesta dočasne povedie duo Mlejnek - Kněžický

Karlove Vary 25. januára (TASR) - Peter Oremus už nie je trénerom hokejistov HC Energie Karlove Vary. Slovenský kouč sa v pondelok dohodol s vedením klubu na predčasnom ukončení zmluvy. Dôvodom sú zlé výsledky tímu, ktorý aktuálne okupuje v tabuľke českej Tipsport extraligy posledné 14. miesto. Informoval o tom portál iDnes.cz.

"Mužstvo je opäť na poslednom mieste a obe strany dospeli k záveru, že prípadná zmena na trénerskom poste môže pomôcť. Utorkový zápas v Plzni povedie dvojica Karel Mlejnek a Pavel Kněžický," uviedol na klubovom webe generálny manažér HC Energie Miroslav Vaněk.

Klub z kúpeľného mesta mení trénera už druhýkrát v tejto sezóne, Oremus v polovici októbra nahradil na poste hlavného kormidelníka Karla Mlejnka. Vtedy boli Západočesi na predposlednej priečke, odvtedy sa situácia veľmi nezlepšila. Tím sa pohybuje celú sezónu na dne tabuľky a reálne mu hrozí baráž, v ktorej bude bojovať o extraligovú existenciu.

V najbližších dňoch sa rozhodne o mene Oremusovho nástupcu. "Majiteľ poveril vedenie klubu, aby na stredajšom spoločnom zasadnutí predstavilo možné varianty obsadenia trénerskej pozície vo zvyšku sezóny," dodal Vaněk. Karlove Vary okrem športových výsledkov trápi aj neutešivá ekonomická situácia.

Oremus v minulosti pôsobil aj vo Vítkoviciach, na Slovensku trénoval Skalicu a Košice, ktoré v minulej sezóne priviedol k extraligovému titulu. Bol aj asistentom trénera Vladimíra Vůjteka pri slovenskej reprezentácii. V Karlových Varoch aktuálne pôsobí kvinteto slovenských legionárov - obranca Denis Šimek a útočníci Martin Bartek, David Gríger, Marcel Haščák a Rudolf Huna.