Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Tréner Rose predĺžil zmluvu s Lipskom do roku 2025

Na archívnej snímke z 13. júla 2023 tréner Lipska Marco Rose gestikuluje počas tréningu v Lipsku. Foto: TASR/DPA

Štyridsaťšesťročný kouč prevzal funkciu vlani v septembri po Domenicovi Tedescovi.

Berlín 28. júla (TASR) - Nemecký futbalový tréner Marco Rose predĺžil zmluvu s tímom RB Lipsko do roku 2025. Štyridsaťšesťročný kouč prevzal funkciu vlani v septembri po Domenicovi Tedescovi. Mužstvo obsadilo tretie miesto v Bundeslige a obhájilo triumf v Nemeckom pohári.

Pôvodný kontrakt Roseho mal vypršať budúci rok. "Keď som po víťazstve v pohári videl tisíce šťastných tvárí, naplnilo ma to hrdosťou. Lipsko je moje mesto a východ Nemecka je môj domov. Po letnej prestavbe chceme hrať futbal, s ktorým sa fanúšikovia budú vedieť stotožniť. Teší ma, že mi vedenie dalo dôveru a môžem byť aj naďalej súčasťou Lipska a pomáhať písať jeho ďalšiu históriu," povedal Rose podľa agentúry DPA.

"Marco má veľa kvalít, ktoré robia skvelých trénerov. Perfektne sa hodí do Lipska a spôsobu, akým RB hrá futbal," uviedol športový riaditeľ Max Eberl. Lipsko začne novú sezónu 12. augusta zápasom o nemecký Superpohár proti Bayernu Mníchov. O týždeň neskôr ho čaká prvý duel Bundesligy na pôde Bayeru Leverkusen.