Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Tréner Škótska Clarke nominoval na šampionát aj trio nováčikov

Hráč Lyndon Dykes zo Škótska sa teší po góle vo futbalovom zápase 2. skupiny B-divízie Ligy národov Škótsko - Slovensko 11. októbra 2020 v Glasgowe. Foto: TASR/AP

Do národného tímu sa vracia po ročnej absencii pre zranenie James Forrest zo Celticu, podobne ako aj Ryan Fraser z Newcastle, hoci ten nehral "len" od marca.

Glasgow 19. mája (TASR) - V predbežnej nominácii Škótska na futbalové EURO 2020 figuruje aj trojica nováčikov Billy Gilmour, Nathan Patterson a David Turnbull. Tréner Steve Clarke oznámil v stredu 26 mien na turnaj, ktorý bude pre Škótsko prvým veľkým podujatím za uplynulých 23 rokov.

Gilmour a Patterson majú len 19 rokov, talent roka podľa Škótskej futbalovej asociácie Turnbull má 21. Škóti sa v základnej skupine predstavia v glasgowskom Hampden Parku a londýnskom Wembley proti ČR, Chorvátsku a Anglicku. Stredopoliar Gilmour je hráčom Chelsea Londýn, trénera presvedčil aktuálnou formou. Obranca Patterson si robí dobré meno v Glasgowe Rangers, jeho klubový tréner Steven Gerrard ho označil za "jeden z najväčších škótskych talentov so žiarivou budúcnosťou".

Do národného tímu sa vracia po ročnej absencii pre zranenie James Forrest zo Celticu, podobne ako aj Ryan Fraser z Newcastle, hoci ten nehral "len" od marca. V tíme chýbajú dlhodobo zranení Ryan Jack, Kenny McLean a Oli McBurnie. Informovala agentúra AP.

Nominácia Škótska na EURO 2020:



brankári: Craig Gordon (Heart of Midlothian), David Marshall (Derby County), Jon McLaughlin (Glasgow Rangers)
obrancovia: Liam Cooper (Leeds United), Declan Gallagher (FC Motherwell), Grant Hanley (Norwich City), Jack Hendry (KV Oostende), Scott McKenna (FC Aberdeen), Stephen O’Donnell (FC Motherwell), Nathan Patterson (Glasgow Rangers), Andy Robertson (FC Liverpool), Kieran Tierney (Arsenal Londýn), Greg Taylor (Celtic Glasgow)
stredopoliari: Stuart Armstrong (FC Southampton), Billy Gilmour (Chelsea Londýn), John Fleck (Sheffield United), Callum McGregor (Celtic Glasgow), Scott McTominay (Manchester United), John McGinn (Aston Villa), David Turnbull (Celtic Glasgow)
útočníci: Che Adams (FC Southampton), Ryan Christie (Celtic Glasgow), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), James Forrest (Celtic Glasgow), Ryan Fraser (Newcastle United), Kevin Nisbet (Hibernian)