Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner Sluckij sa po dueli s Tottenhamom rozlúči s CSKA Moskva

Tréner CSKA Moskva Leonid Sluckij, archívne foto Foto: TASR/AP

Sluckij strávil v CSKA Moskva sedem rokov, najviac spomedzi všetkých kormidelníkov ruského klubu.

Moskva 6. decembra (TASR) - Leonid Sluckij ukončí svoje pôsobenie vo funkcii trénera ruského futbalového klubu CSKA Moskva po stredajšom dueli Ligy majstrov proti Tottenhamu Hotspur. Meno nového kouča oznámi vedenie CSKA na konci týždňa.

Sluckij strávil v CSKA Moskva sedem rokov, najviac spomedzi všetkých kormidelníkov ruského klubu. Získal s ním tri majstrovské tituly vrátane toho vlaňajšieho, v prebiehajúcom ročníku však čelil kritike zo strany fanúšikov za slabé výkony mužstva. Do júna viedol Sluckij aj ruskú reprezentáciu, no keďže na EURO 2016 s ňou nevyhral ani jeden zápas, na lavičke skončil. K dlhoročnému pôsobeniu v CSKA na oficiálnom webe klubu uviedol: "Sedem rokov je dlhá doba, boli to najkrajšie roky v celej mojej trénerskej kariére. Myslím si, že môžeme byť hrdí na to, čo sme dosiahli."

Vedenie moskovského klubu oznámi meno nového trénera na konci týždňa. Najvážnejším kandidátom je podľa ruských médií Viktor Gončarenko, bývalý Sluckého asistent v CSKA a súčasný kormidelník Uralu Jekaterinburg.