Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Tréner Vrba skončil pri českom kormidle, odchádza do Anži Machačkala

Pavel Vrba Foto: TASR

Vrba v minulosti trénoval aj Matador Púchov či MŠK Žilina. Jeho éra pri českom národnom tíme sa skončila po dva a pol roku.

Machačkala 30. júna (TASR) - Českú futbalovú reprezentáciu už ďalej nepovedie tréner Pavel Vrba, ktorý podpísal zmluvu s Anži Machačkala. Ruský klub to oznámil na svojej oficiálnej webstránke, informáciu potvrdil aj český zväz.

"Je na mieste Pavlovi Vrbovi za prácu, ktorú pre český futbal a reprezentáciu odviedol, poďakovať," citoval portál iDnes.cz slová predsedu Futbalovej asociácie Českej republiky Miroslava Peltu.

Vrba v minulosti trénoval aj Matador Púchov či MŠK Žilina. Jeho éra pri českom národnom tíme sa skončila po dva a pol roku. Pod jeho vedením sa reprezentácia prebojovala na záverečný turnaj EURO 2016 do Francúzska, kde však vypadla už v základnej skupine. Jediný bod uhrala za remízu 2:2 s Chorvátskom.

Podľa iDnes.cz je najvážnejším kandidátom na uvoľnený post Karel Jarolím z Mladej Boleslavi, bývalý kouč Slovana Bratislava. V hre sú aj Ivan Hašek, Vítězslav Lavička či zahraničný tréner. "Začíname na tom intentívne robiť a 8. júla by som rád výkonnému výboru navrhol meno nového kandidáta na post reprezentačného trénera," vyhlásil Pelta.