Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Tréneri účastníkov finále EURO 2016: Prvoradá bude bezpečnosť

Na archívnej snímke tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson máva pri príchode na žreb finálového turnaja EURO 2016 v Paríži 12. decembra 2015. Foto: TASR/AP

V stredu organizátori turnaja oznámili, že zvýšili bezpečnostný rozpočet o 15 percent. Na každý jeden z 51 zápasov bude dozerať v priemere 900 členov bezpečnostných zložiek.

Paríž 3. marca (TASR) - Tréneri účastníkov finálového turnaja EURO 2016 vo Francúzsku sa zhodli, že na blížiacom sa kontinentálnom šampionáte vo futbale bude prvoradá bezpečnosť hráčov, členov realizačných tímov i samotných fanúšikov. Všetci zúčastnení budú musieť počítať so sprísnenými bezpečnostnými opatreniami. Tie sú reakciou na udalosti z 13. novembra minulého roka, keď Parížom otriasli teroristické útoky a vyžiadali si straty na životoch.

"Vlaňajšie udalosti nemožno ignorovať. Som však presvedčený, že domáci organizátori urobia všetko pre to, aby bol celý turnaj bezpečný a bezproblémový," uviedol kouč Nemecka Joachim Löw počas trénerského seminára v Paríži. Rovnakého názoru bol aj kormidelník Anglicka Roy Hodgson, ktorého zverenci budú jedným zo súperom Slovenska v základnej B-skupine. "Mať strach je prirodzené. Ale občania Francúzska nám ukázali cestu. Po útokoch viedli život rovnakým spôsobom, ako tomu bolo pred atentátmi. Nenechali sa zastrašiť a to bolo dôležité," vravel Hodgson.

V stredu organizátori turnaja oznámili, že zvýšili bezpečnostný rozpočet o 15 percent. Na každý jeden z 51 zápasov bude dozerať v priemere 900 členov bezpečnostných zložiek. "Rád by som, aby turnaj bol oslavou športu a ničoho iného. Prítomnosť policajtov bude dôležitá, verím však, že nebudú musieť zasahovať," doplnil kolegov tréner Španielska Vicente del Bosque.