Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trénerom reprezentácie do 21 rokov zostáva Ivan Galád

Na snímke vpravo tréner tímu Ivan Galád Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský futbalový zväz oznámil, že zmluvu podpíšu v piatok na ďalšie kvalifikačné obdobie.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov zostáva aj pre ďalšie kvalifikačné obdobie Ivan Galád. Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik, za prítomnosti viceprezidenta pre štátnu reprezentáciu Karola Belaníka, sa v utorok s Galádom dohodli na ďalšej spolupráci.

Informoval o tom SFZ na facebooku. Podpis zmluvy je naplánovaný na piatok. Štyridsaťosemročný Galád priviedol mladých Slovákov v uplynulej kvalifikácii až do baráže ME 2013 v Izraeli, kde jeho zverenci dvakrát prehrali s Holandskom 0:2.

"Na rokovaní sme sa bavili veľmi racionálne, preberali sme najmä pracovné veci. Dospeli sme k tomu, že ešte spolu chceme posunúť dvadsaťjednotku vyššie. Chceme pokračovať v tom, čo bolo dobré a ešte ďalšie veci aj vylepšiť. S mužstvom budeme pracovať v pravidelných kempoch, aj mimo asociačných termínov. Ďalej sa budeme snažiť hrávať proti najkvalitnejším súperom," povedal TASR bývalý tréner Nitry, Senca či Trenčína.

Galád nastúpil na post trénera SR 21 po Borisovi Kitkovi v januári 2011. S tímom obsadil v kvalifikácii ME 2013 v 9. skupine druhé miesto za suverénnym Francúzskom a pred tretím Rumunskom. V baráži však vystavili stop mladým Slovákom reprezentanti "Oranjes".