Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trénerovi Juventusu Contemu hrozí ročný dištanc

Antonio Conte Foto: TASR/AP

Conte počas minuloročného trénovania v Siene nenáhlásil pokus o ovplyvnenie zápasu, o ktorom údajne vedel.

Rím 21. apríla (TASR) - Tréner futbalového Juventusu Turín Antonio Conte môže byť podľa periodika La Repubblica zapletený do korupčného škandálu v talianskom futbale.

Počas minuloročného trénovania v Siene nenáhlásil pokus o ovplyvnenie zápasu, o ktorom údajne vedel. Noviny uviedli, že bývalý stredopoliar Sieny Filippo Carobbio, ktorého zatkli v decembri v súvislosti s korupčným prípadom, upozorňoval Conteho na možný podvod.

Ak sa táto skutočnosť potvrdí, Conteho môžu suspendovať až na jeden rok za to, že o veci neinformoval Taliansku futbalovú federáciu (FIGC).

Po tom, ako úrady minulý rok začali rozsiahle vyšetrovanie v rôznych talianskych mestách, vrátane stávkových kancelárií vo východnej Európe a Singapure, polícia zatkla viacero hráčov a fanúšikov. Futbalový klub AC Siena, ktorý v minulej sezóne postúpil do najvyššej ligy Seria A a tím AS Bari, boli v prípade značne zaangažované.

Andreu Masiella, ešte do minulej sezóny obrancu Bari, zatkli a obvinili z brania úplatku. Hráč mal ovplyvniť päť zápasov Serie A. Jeho tím potom zostúpil do nižšej súťaže.

Vedenie talianskeho futbalu vyhodnocuje dôkazy o korupcii od štátnych orgánov a začiatkom mája plánuje zahájiť pojednávanie v rámci športovej organizácie.