Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Trentin vyhral na Vuelte už tretiu etapu: Prekonáva to moje očakávania

Taliansky cyklista Matteo Trentin. Foto: TASR/AP Photo

V 13. etape sa očakával hromadný dojazd a jazdci na celkové umiestnenie si mohli trochu oddýchnuť, keďže extrémne veľké kopce v piatok na programe neboli.

Tomares 1. septembra (TASR) - Víťazom 13. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa stal Talian Matteo Trentin z tímu Quick-Step Floors. V piatkovej 197 km dlhej etape z Coinu do Tomaresu sa presadil v záverečnom špurte, v ktorom zdolal Taliana Gianniho Moscona zo Sky, tretí finišoval Dán Sören Kragh Andersen (Team Sunweb).

Trentin na tohtoročnej Vuelte vyhral už 3. etapu a potvrdil post lídra bodovacej súťaže. Na čele priebežného poradia zostal Brit Christopher Froome zo Sky. Stále má pred druhým Talianom Vicenzom Nibalim z Bahrain-Merida náskok 59 sekúnd.

V 13. etape sa očakával hromadný dojazd a jazdci na celkové umiestnenie si mohli trochu oddýchnuť, keďže extrémne veľké kopce v piatok na programe neboli. Belgické zoskupenie Quick-Step Floors od začiatku kontrolovalo vývoj. Jeho najrýchlejší jazdec Trentin si brúsil zuby na etapu a napokon mu to vyšlo. V záverečných metroch dokázal svoju silu a súperom nedal šancu. Quick-Step Floors tak tento rok na Vuelte získal už piaty etapový triumf.

"Na papieri ten dojazd etapy nevyzeralo až tak zle, ale bolo to náročné. Povedali sme si však jasne, že dnes pôjdeme za etapovým víťazstvom. A keď máme takýto tím, musíme vyhrávať. Je to pre mňa obrovský úspech, mať tri víťazné etapy prekonáva moje očakávania," povedal do kamier Eurosportu bezprostredne po víťazstve 28-ročný Trentin.


výsledky 13. etapy (Coin - Tomares, 197 km):

1. Matteo Trentin (Tal./Quick-Step Floors) 4:25:13 hod., 2 Gianni Moscon (Tal./Team Sky), 3. Sören Kragh Andersen (Dán./Team Sunweb), 4. Michael Schwarzmann (Nem./Bora-hansgrohe), 5. Tom Van Asbroeck (Belg./Cannondale-Drapac), 6. Vincenzo Nibali (Tal./Bahrain-Merida), 7. Christopher Froome (V.Brit./Team Sky), 8. Wilco Kelderman (Hol./Team Sunweb), 9. Alberto Contador (Šp./Trek-Segafredo), 10. Nicolas Roche (Ír./BMC Racing Team) - všetci rovnaký čas ako víťaz

priebežné poradie:

1. Froome 53:48:06, 2. Nibali +59 s., 3. Johan Esteban Chaves (Kol./Orica-Scott) +2:13 min., 4. Kelderman +2:17, 5. David de la Cruz (Šp./Quick-Step Floors) +2:23, 6. Ilnur Zakarin (Rus./Kaťuša-Alpecin) +2:25, 7. Fabio Aru (Tal./Astana Pro Team) +2:37, 8. Michael Woods (Kan./Cannondale-Drapac) +2:41, 9. Contador +3:13, 10. Miguel Angel Lopez (Kol./Astana Pro Team) +3:58