Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slalomová rozprávka: Tri pocty pre Shiffrinovú

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa raduje z víťazstva v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau 9. januára 2018. Foto: TASR/AP

Pred Shiffrinovej predstavením v druhom kole ustúpila dokonca i hmla, aby si pre Flachau rekordný pätnásťtisícový dav mohol naplno vychutnať záverečné dejstvo.

Flachau 10. januára (TASR) - Mikaela Shiffrinová bola hlavnou hrdinkou všetkých troch snehových rozprávok, ktoré sa písali na uplynulých podujatiach Svetového pohára alpských lyžiarok. V Záhrebe ju po tretí raz korunovali za Snehovú kráľovnú, v Kranjskej Gore sa po treťom triumfe premenila zo Zlatej na Diamantovú líšku a vo Flachau nabrali jej úspechy po tretí raz už aj kozmický rozmer, keď sa stala Princeznou snehového vesmíru.

V Chorvátsku sa na trón vrátila po troch rokoch, rovnako suverénne si už počínala o pár dní neskôr v Slovinsku. "Diamantová líška? Ani som nevedela, že niečo také existuje. To je 'cool'," povedala 22-ročná hrdinka. Shiffrinová je prvá Diamantová líška, odkedy v Slovinsku trikrát zvíťazila Anja Pärsonová. V Rakúsku po prvom kole zaostávala za Bernadette Schildovou. Pred Shiffrinovej predstavením v druhom kole ustúpila dokonca i hmla, aby si pre Flachau rekordný pätnásťtisícový dav mohol naplno vychutnať záverečné dejstvo. A v kraji, kde majú zo slalomových bránok ešte aj parkovacie miesta, mala aj táto rozprávka pre ňu šťastný koniec.

"Dúfam, že sa to nikdy neskončí," povedala Shiffrinová po vybojovaní ďalšieho rozprávkového titulu, na ktorého tretí zisk čakala štyri roky. Shiffrinová vyhrala z ôsmich slalomových súťaží sezóny sedem a jej panovanie môže rivalkám v boji o malý glóbus pripadať ako Nekonečný príbeh. Ona neohrozene vládne aj celému Svetovému poháru s náskokom 821 bodov pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Shiffrinová je rozprávka, z ktorej môže byť v budúcnosti legenda.

Vyslaný redaktor TASR Andrej Bezák