Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tri víťazstvá Procházkovej na podujatí letného SP v Lotyšsku

Alena Procházková Foto: TASR/Dušan Hein

Nenašla premožiteľku v disciplínach šprint voľnou technikou, 5 km klasickým spôsobom ani stíhačka 10 km voľnou technikou.


Madona 13. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka Alena Procházková získala na podujatí Svetového pohára v behu na kolieskových lyžiach v lotyšskej Madone tri víťazstvá. Nenašla premožiteľku v disciplínach šprint voľnou technikou, 5 km klasickým spôsobom ani stíhačka 10 km voľnou technikou.

"Som spokojná s mojim účinkovaním v lotyšskej Madone. Výborne som si tu zasúťažila aj potrénovala. Preteky boli dosť ťažké, koliesková trať má náročný profil. Prakticky sa nedá vôbec nikde oddychovať. Na kolieskovej dráhe sú prudké zjazdy aj stúpania i technicky náročné zákruty. Škoda, že takú dráhu nemáme na Slovensku, určite by to podstatne pomohlo všetkým športovcom v príprave na zimu. Som nesmierne rada, že som v piatok vôbec prvýkrát vyhrala preteky SP na kolieskových lyžiach v šprinte a podarilo sa mi to zopakovať aj na dlhých tratiach, v sobotu na klasike i v nedeľu voľnou technikou,"
vyjadrila sa Procházková.