Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Najlepšími triatlonistami SR za rok 2016 sú Varga a Gajdošová

Na snmke víťazi ankety Športovec Slovenskej triatlonovej únie Richard Varga (vľavo) a Romana Gajdošíková (vpravo) 6. decembra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Varga potvrdil svoje suverénne postavenie v tomto športe na Slovensku, keď získal cenu už ôsmykrát, pre Gajdošovú to je tretí triumf v ankete.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Najlepšími triatlonistami SR za rok 2016 sa stali Richard Varga a Romana Gajdošová. Varga potvrdil svoje suverénne postavenie v tomto športe na Slovensku, keď získal cenu už ôsmykrát, pre Gajdošovú to je tretí triumf v ankete.

Člen bratislavského klubu Triaxx zaznamenal na letných olympijských hrách v Riu de Janeiro svoj najlepší výsledok pod piatimi kruhmi, len o jednu pozíciu mu ušlo miesto v najlepšej desiatke. Na kontinentálnom šampionáte v Lisabone sa umiestnil Varga na 12. mieste, v seriáli majstrovstiev sveta ukončil sezónu na 34. priečkč. "Som rád, že športová a triatlonová verejnosť si cení moju prácu. Vyhrať ôsmykrát za sebou je úžasné. Človek by neveril, že čas tak rýchlo beží," povedal k oceneniu Varga.

V hlasovaní novinárov a odborníkov zo Slovenskej triatlonovej únie (STÚ) získal slovenský reprezentant celkovo 168 bodov. Na druhom mieste sa umiestnil Matúš Verbovský (ŠK Atóm Levice) a tretiu pozíciu obsadil Matúš Kozlovský (Triaxx Bratislava).

Gajdošová má za sebou úspešný rok, na majstrovstvách Európy do 23 rokov v bulharskom Burgase skončila na 8. mieste, čím dosiahla najlepší výsledok slovenského ženského triatlonu v tejto kategórii. Na majstrovstvách sveta v mexickom Cozumeli sa umiestnila na 13. pozícii. "Tieto dva výsledky sú dosť uspokojujúce. Zatieňujú tie, ktoré sa mi nevydarili. Podarilo sa mi ešte vyhrať Český pohár. Tým, že som v Brne, kde študujem a trénujem, tak mi je bližšie pretekať v Čechách. Na Slovensku mi to tento rok bohužiaľ nevyšlo, chýbal mi jeden pretek," zhodnotila sezónu top triatlonistka roka 2016.

V ankete STÚ triumfovala s celkovým súčtom 161 bodov. Druhé miesto obsadila Lýdia Drahovská, tretia bola Kristína Jesenská.

Triatlonista roka 2016 - výsledky:

muži: 1. Richard Varga (Triaxx Bratislava) 168 bodov, 2. Matúš Verbovský (ŠK Atóm Levice) 113, 3. Matúš Kozlovský (Triaxx Bratislava) 60, 4. Tadeáš Fazekaš (ŠK Atóm Levice) 58, 5. Karol Džalaj (Vojenské Športové Centrum Dukla Banská Bystrica) 49, 6. Tadeáš Drahovský (ŠBR Piešťany) 31

ženy: 1. Romana Gajdošová (TTK Košice) 161 bodov, 2. Lýdia Drahovská (ŠBR Piešťany) 92, 3. Kristína Jesenská (Aquapark triatlon Turčianske Teplice) 83, 4. Ivana Kuriačková (ŠK Atóm Levice) 59, 5. Kristína Neč-Lapinová (Trian ŠK UMB Banská Bystrica) 45, 6. Alena Stevens (3NT team Bratislava) 41