Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Triumf Neapolu zatienil rasizmus fanúšikov Lazia

Na snímke tretí zľava Marek Hamšík z Neapola zdraví so spoluhráčmi fanúšikov po víťazstve 2:0 v zápase 23. kola talianskej futbalovej Serie A Lazio Rím - SSC Neapol 3. februára 2016 v Neapole. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia počas celého zápasu pokrikovali a urážali senegalského stopéra SSC Kalidoua Koulibalyho.

Rím 4. februára (TASR) - Futbalisti SSC Neapol so slovenským špílmachrom Marekom Hamšíkom v základnej zostave zvíťazili v stredajšom šlágri 23. kola talianskej Serie A na pôde Lazia Rím 2:0 a na čele tabuľky si udržali dvojbodový odstup od Juventusu Turín. O góly hostí sa už v úvodnom dejstve postarali Gonzalo Higuain a Jose Callejon. Hamšík hral do 89. minúty a tradične patril medzi opory tímu spod Vezuvu.

Šestnáste víťazstvo Neapola v sezóne zatienil rasizmus domácich fanúšikov. Tí počas celého zápasu pokrikovali a urážali senegalského stopéra SSC Kalidoua Koulibalyho. Hlavný rozhodca Massimiliano Irrati z toho dôvodu v druhom polčase na niekoľko minút prerušil zápas a hráčov si zvolal do stredového kruhu. "Rozhodca urobil správnu vec, pretože situácia už bola neúnosná. Vcítili sme sa do kože Kalidoua a nebol to pekný pocit. Som na neho hrdý, pretože sa s tým vyrovnal ako chlap. Určite ho to nahnevalo, ale s podporou spoluhráčov to zvládol," komentoval incident tréner hostí Maurizio Sarri. Jeho zverenci dosiahli siedmy ligový triumf za sebou, čím vyrovnali klubový rekord zo sezóny 1987/88.

Veľkú zásluhu má na tom Gonzalo Higuain. Argentínsky kanonier zaznamenal v stredu 23. gól v sezóne a upevnil si vedenie v poradí ligových kanonierov. "Góly ma tešia, ale dôležitejšie sú výsledky tímu. Rovnakým spôsobom musíme hrať naďalej. Na budúci týždeň nás čaká kľúčový zápas proti Juventusu. Musíme sa na neho zodpovedne pripraviť," nechal sa počuť Higuain.

Ešte pred súbojom o prvé miesto v tabuľke čaká Neapol nedeľňajší domáci duel proti Carpi.