Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Triumf United nad Arsenalom režíroval 18-ročný Rashford

Marcus Rashford z Manchestru United. Foto: TASR/AP

Mladý útočník strelil dva góly.

Londýn 28. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru United zdolali v šlágri 27. kola anglickej Premier League londýnsky Arsenal 3:2. "Červení diabli" dosiahli dvanásty triumf v sezóne a od tretieho miesta v tabuľke, ktoré okupuje ich nedeľňajší súper, ich delí len sedem bodov.

Ústrednou postavou súboja odvekých rivalov bol domáci Marcus Rashford. Osemnásťročný útočník strelil dva góly a pripísal si aj finálnu prihrávku pri víťaznom presnom zásahu Andera Herreru. Rashford len vo štvrtok debutoval v drese MUFC a na postupovej výhre nad dánskym FC Midtjylland v šestnásťfinále Európskej lige UEFA sa podieľal dvoma gólmi. Hostia dvakrát znížili na rozdiel jediného gólu, keď okrem Mesuta Özila skóroval aj bývalý hráč United Danny Welbeck, ale na zisk čo i len bodu im to napokon nestačilo.

V druhom nedeľňajšom súboji Tottenham otočil priebeh zápasu proti waleskej Swansea City a po výsledku 2:1 si poistil druhé miesto v tabuľke. Domáci prehrávali od 19. minúty, keď sa presadil Alberto Paloschi, ale Nacer Chadli a Danny Rose po zmene strán zariadili obrat.

Premier League - 27. kolo:

Manchester United - Arsenal 3:2 (2:1)
Góly:
29. a 32. Rashford, 65. Herrera - 40. Welbeck, 69. Özil

Tottenham Hotspur - Swansea City 2:1 (0:1)
Góly:
70. Chadli, 77. Rose - 19. Paloschi