Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

V sobotu príde do Trnavy Slovan, Kollárova ulica bude uzatvorená

Hráči Slovana Bratislava Foto: TASR/Michal Svítok

Do bezpečnostných opatrení budú nasadení príslušníci pohotovostných policajných útvarov z viacerých miest.

Trnava 12. apríla (TASR) – Kollárova ulica v Trnave bude pre bezpečnostné opatrenia k zápasu Spartak Trnava - Slovan Bratislava uzavretá v sobotu od 11.30 h až do ukončenia derby. TASR o tom dnes informoval krajský policajný hovorca v Trnave Michal Hanus.

Zápas sa začína o 14.30 h, tradične je uzavretá táto ulica od železničnej stanice po Štadión Antona Malatinského. Duel mal byť výnimočný tým, že pre začínajúcu prestavbu štadióna Spartaka mali byť fanúšikovia oboch tímov na jednej tribúne. Po rokovaniach Spartaka s investorom prestavby sa nakoniec dohodlo, že trnavský "kotel" bude na severnej tribúne a slovanisti na južnej. V okolí štadióna mesto ako vždy zakázalo predaj alkoholických nápojov.

Do bezpečnostných opatrení budú nasadení príslušníci pohotovostných policajných útvarov z Trnavy, Bratislavy, Nitry a Trenčína, príslušníci krajskej zásahovej skupiny, policajná kynológia a jazdná polícia. Bude pripravené aj vodné delo. "Polícia prosí občanov, aby rešpektovali pokyny a s týmito obmedzeniami už vopred rátali," dodal Hanus..

Trnavskí fanúšikovia pripravili na sobotu ďalšiu svoju dobrovoľnícku akciu. Na zápase so Slovanom sa rozhodli zorganizovať finančnú zbierku. Výťažok pôjde na podporu Fakultnej nemocnice v Trnave, prispieť môže každý návštevník štadióna do pokladničiek pri vstupoch alebo pri predaji bulletinu.