Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Trnava remizovala so Senicou 1:1

Na snímke vpravo hráč Trnavy Ivan Schranz, vľavo hráč Senice Petr Pavlík v zápase 16. kola Corgoň ligy Spartak Trnava - FK Senica v Trnave. Foto: TASR

Najväčšiu príležitosť na strelenie víťazného gólu mal Čvirik, ale prekopol prázdnu bránu hostí.

Trnava 10. novembra (TASR) - Futbalisti Spartaku Trnava remizovali v 16. kole Corgoň ligy s FK Senica 1:1.

Krajské derby sa začal obojstranne útočne a až nečakane bojovne. V prvej desaťminútovke ohrozil hosťujúceho brankára dobrou strelou Vlasko. V 20. min musel brankár Švenger vyboxovať tvrdú strelu Schranza. O dve minúty, po zbytočnom faule Pirosku mali domáci výhodu priameho kopu od autovej čiary. Center Karhana predĺžil do päťky hlavičkou Čvirik a v zmätku pred senickou bránou sa najlepšie zorientoval Vyskočil, ktorý otvoril skóre zápasu.

Povzbudení domáci boli v ďalšom priebehu zápasu útočnejší, ale senická obrana ich k nebezpečnejšiemu zakončeniu nepustila. V 40. min mali hostia veľkú šancu na vyrovnanie, keď po rýchlej kontre zakončoval voľný Blackburn, ale brankár Rusov jeho pokus bezpečne kryl.
Na snímke radosť hráčov Spartaka po strelenom góle v zápase 16. kola Corgoň ligy Spartak Trnava - FK Senica v Trnave.
Foto: TASR



V druhom polčase obe mužstvá poľavili v aktivite. V 54. min po nedorozumení v senickej obrane sa dostal pred brankára hostí Schranz, ale nestačil ho prehodiť. Potom prišli dva momenty Pirosku. Najskôr v 58. min sa dostal s loptou za Janečku, ale jeho strelu brankár Rusov zneškodnil, ale o 10 minút neskôr po centri z pravej strany krížnou strelou vyrovnal.

V záverečnom zúfalom tlaku sa nepodarilo dostať Trnavčanom loptu za Švengerov chrbát napriek niekoľkým závarom pred senickou bránou. Najväčšiu príležitosť na strelenie víťazného gólu mal v 83. Čvirik, ale po rohovom kope Karhana prekopol prázdnu bránu hostí.

Reakcie trénerov po zápase:

Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "Bol to dobrý, emotívny zápas s veľkým množstvom osobných súbojov. V prvom polčase sme boli lepším mužstvom a zaslúžene sme sa ujali vedenia. Po zmene strán sa hra vyrovnala a my sme inkasovali zbytočný gól po zaváhaní obrany. Škoda, že v závere nevyužili Čvirik a Čarnota svoje príležitosti, a tak sme prišli o dva dôležité body."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Získali sme cenný bod, jeden z najťažšie vybojovaných vonku. V prvom polčase išla Trnava zaslúžene do vedenia, nám sa po zmene strán podarilo vyrovnať. No potom mali domáci ešte niekoľko dobrých šancí. Aj preto opakujem, že sme získali cenný bod."


Spartak Trnava - FK Senica 1:1 (1:0)Spartak Trnava - FK Senica 1:1
Góly: 22. Vyskočil - 68. Piroska
Rozhodoval: Jaška, ŽK: Čarnota, Hanzel - Piroska, M. Ďurica, Babic, Wijlaars, Krajčík, Švenger
Počet divákov: 2909

Zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Rusov - Sabo, Janečka, Čvirik, Hanzel - Karhan, - Gašparík (73. Mikovič), Čarnota, Vlasko, Vyskočil - Schranz (88. Pavelka)

FK Senica: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars - Križko (42. Kalabiška) - Štepanovský (28. Jar. Diviš), M. Ďurica, Babic (90. Frýdek), Piroska - Blackburn