Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Trnavčan Košťál prvýkrát od augusta v akcii: Skvelé, užil som si to

Martin Košťál Foto: http://www.spartak.sk/

Každý zápas nám niečo dal, bola to slušná previerka pred ligou, povedal Košťál

Trnava 18. februára (TASR) - Futbalista trnavského Spartaka Martin Košťál sa prvýkrát od augustového vážneho zranenia členka zapojil do zápasového diania. Tréner Ivan Hucko ho poslal na ihrisko na záverečných 20 minút utorňajšieho prípravného súboja s dánskym Esbjergom (1:3) na sústredení "bílích andelov" v Turecku.

Košťálovo zranenie, ktoré utrpel počas polčasovej rozcvičky predkola Európskej ligy s PAOK Solún, sa spočiatku nejavilo ako vážne. "Myslel som si, že to nebude nič vážne, ale keďže bolesť neustupovala, podstúpil som magnetickú rezonanciu, ktorá ukázala, že som mal natrhnuté väzy. Po dvoch mesiacoch individuálneho tréningu som sa chystal naskočiť do plného s tímom, ale opäť sa ozval členok, no s oveľa väčšou bolesťou. Ďalšie vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že som tam mal úlomok kostičky, ktorý mi prekážal. Nedalo sa urobiť nič iné, iba podstúpiť operáciu, kde mi to vybrali a obrusovali," objasnil v rozhovore pre spartak.sk svoje problémy s členkom 19-ročný stredopoliar. "Po operácii som ešte mesiac chodil o barlách, nemohol som dostupovať na nohu. Až neskôr som začal robiť postupné cviky na posilňovanie členka. Bola to dosť dlhá doba bez futbalu, nevedel som sa dočkať, kedy opäť budem môcť kopať do lopty. Trénoval som individuálne, ale nie na ihrisku."

Čakanie na zápas sa pre Košťála skončilo po dlhých mesiacoch, keď naskočil na posledných dvadsať minút proti Esbjergu. "Bolo to skvelé, ten pocit som si užil. Členok drží, hralo sa mi dobre, som rád, že som mohol byť opäť na ihrisku. Nebolo isté, či budem na 100% fit, tréneri ma doplnili do kádra pár dní pred odletom do Turecka a na letenku sa akosi zabudlo. Všetko sa, našťastie, vyriešilo a priamo na letisku mi letenku kúpili," dodal Košťál.

Sústredenie v krajine polmesiaca si s tímom užil. Pozitívne hodnotil súperov, proti ktorým si Spartak zmeral sily. "Chvalabohu nám vyšlo počasie, bývali sme v peknom hoteli a k tomu všetkému sa pridali výborné podmienky na trénovanie. Každý zápas nám niečo dal, bola to slušná previerka pred ligou. Stretli sme sa s tromi rôznymi štýlmi futbalu," zhodnotil sústredenie v Turecku. Pre navrátilca do kádra A-tímu Spartaka Trnava je momentálne prvoradé sa dostať do hernej pohody a želanej kondície. "Až potom budem pomýšľať na ligové štarty," dodal pre klubový web.