Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

TVRDÝ TREST V NHL: Pinto z Ottawy dostal 41-zápasový dištanc za stávky

Hokejový útočník Ottawy Senators Shane Pinto, archívna snímka. Foto: TASR - AP

Liga však zdôraznila, že nenašla žiadny dôkaz o tom, že by hráč priamo podával stávky na zápasy NHL.

New York 26. októbra (TASR) - Americký hokejista Shane Pinto dostal od vedenia NHL 41-zápasový dištanc. Center Ottawy pyká za porušenie pravidiel o stávkovaní.

Vedenie zámorskej súťaže na svojom webe uviedlo, že Pinto dostal trest za "aktivity súvisiace so športovým stávkovaním". Liga však zároveň zdôraznila, že nenašla žiadny dôkaz o tom, že by hráč priamo podával stávky na zápasy NHL. "Liga považuje tento prípad za uzavretý a nebude sa k nemu ďalej vyjadrovať," uvádza sa na oficiálnej webstránke profiligy.

"Chcem sa ospravedlniť NHL, tímu Ottawa Senators, svojim spoluhráčom, fanúšikom, mestu Ottawa a predovšetkým svojej rodine. Preberám plnú zodpovednosť za svoje činy a teším sa na návrat na ľad so svojím tímom," uviedol Pinto vo vyhlásení, ktoré zverejnil vo štvrtok jeho klub.

Dvadsaťdvaročnému centrovi vypršala po minulej sezóne zmluva a ako obmedzený voľný hráč sa s klubom stále nedohodol na novej. Vedenie Senators má záujem udržať si hráča, no v súčasnosti mu chýba miesto pod platovým stropom. Pinto začiatkom októbra trénoval aj bez zmluvy v Ottawe, ale po niekoľkých dňoch sa vrátil domov.

Tréner D.J. Smith na rannom rozkorčuľovaní v New Yorku uviedol, že "senátori" Pintovi pomôžu a privítajú ho s otvorenou náručou, keď sa bude môcť vrátiť. "Shane je cenný člen nášho klubu. Je inteligentný mladý muž, ktorý urobil zlé rozhodnutia. Tie vyústili do suspendácie zo strany NHL. Vieme, že svoje chyby ľutuje. Senators však plne podporujú pravidlá NHL týkajúce sa hazardných hier," uviedol kanadský klub vo vyhlásení.

Pinto má za sebou prvú kompletnú sezónu v NHL, v drese "senátorov" nastúpil v 82 zápasoch základnej časti, v ktorých zaznamenal 35 bodov (20+15). V ročníku 2021/2022 si pre zranenie ramena zahral iba v piatich dueloch. Senators si ho vybrali v roku 2019 v 2. kole draftu z celkového 32. miesta.