Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

CSKA Sofia má dlhy, v pohárovej Európe ju nahradí Botev Plovdiv

UEFA Foto: TASR/AP

Tím CSKA Sofia, ktorý skončil v najvyššej domácej súťaži na treťom mieste, sa odhlásil na základe vážnych ekonomických problémov. Nahradí ho iný bulharský tím - Botev Plovdiv.

Sofia 26. júna (TASR) - Pre finančné problémy a zadlženosť sa namiesto futbalového klubu CSKA Sofia predstaví v Európskej lige 2013/2014 iný bulharský tím - Botev Plovdiv. Informoval o tom Bulharský zväz na základe rozhodnutia Európskej futbalovej únie (UEFA).

Tím CSKA Sofia, ktorý skončil v najvyššej domácej súťaži na treťom mieste, sa odhlásil na základe vážnych ekonomických problémov. Dvojnásobný bulharský majster Botev Plovdiv, ktorý skončil v bulharskej lige štvrtý, tak bude hrať v júli v prvom predkole Európskej ligy proti kazachstánskej Astane.

"Chceli by sme sa poďakovať Bulharskému futbalovému zväzu za jeho úsilie a snahu. Je dobré, že Bulharsko bude mať napokon v pohárovej Európe štvornásobné zastúpenie," povedal tréner Botevu Stanimir Stoilov. "Naši hráči sú pripravení na túto výzvu a myslím, že svojimi výkonmi poteším našich divákov."